Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Rapporteur Anne Roel van der Meer geeft Bryan Linssen een ster

Geplaatst op 1 december 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 Kyle Ebecilio 2014-03-16 FC Twente - AZ (158) - HoAHEERENVEEN/ENSCHEDE – Alleen Bryan Linssen kreeg afgelopen weekend een ster voor zijn optreden in het gewonnen duel bij SC Heerenveen (0-1). Rapporteur Anne Roel van der Meer, journalist van de Leeuwarder Courant, vond de overwinning voor de Heraclieden meer dan terecht. Berthil ter Avest, die in de koude Grolsch Veste de nederlaag van FC Twente tegen FC Groningen (1-2) mocht aanschouwen had geen goed woord over voor de Tukkers.

‘Dit was het slechtste FC Twente dat ik in jaren gezien heb. Het was echt ongelofelijk slecht en bedroevend’, begint de assistent-trainer van SVZW die vooral niet te spreken was over het middenveld van FC Twente. ‘FC Groningen had een heerlijke middag in de Grolsch Veste. De ploeg kon vrijuit voetballen en werd geen strobreed in de weg gelegd door de thuisploeg. Vooral Tjarron Chery kreeg alle tijd en ruimte om de bepalende man te zijn. Hij speelde een goede wedstrijd, maar dat werd mede mogelijk gemaakt door het optreden van Kyle Ebecilio. Het middenveld van Twente was verschrikkelijk slecht’, concludeerde Berthil ter Avest.

Anne Roel van der Meer gaf aan dat er niets op de overwinning van Heracles was aan te merken. ‘Heracles won verdiend, want het kreeg de betere en grotere kansen. Als de Almeloërs iets scherper waren geweest, hadden ze naar een grotere score uit kunnen lopen.’ Verder acht Van der Meer, die Bryan Linssen een ster gaf, de kans op degradatie klein voor de Almeloërs. ‘De selectie gaat het lastig krijgen dit seizoen, maar ik zie niet in waarom de ploeg zal degraderen. Ik vind het ook helemaal geen slecht team. Elftallen als FC Dordrecht en NAC Breda hebben geen betere selectie dan Heracles, dus de ploeg moet zich kunnen handhaven.’

KLIK HIER voor de uitgebreide analyses van Ter Avest en Van der Meer.

Voor het sterrenklassement, zie voorpagina.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief