Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Sander Boschker neemt afscheid in stijl

Geplaatst op 20 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Boschker n'kufoENSCHEDE – In een goedgevulde Grolsch Veste voerde plezier de boventoon bij de afscheidswedstrijd voor Sander Boschker. De echte hoogtepunten vonden voor en na de wedstrijd plaats. Zo werd het standbeeld door de doelman onthuld, sprak voorzitter Joop Munsterman voorafgaand aan het duel mooie woorden en werd stadionspeaker Jan Bruins geassisteerd door Sierd de Vos.  Na de negentig minuten voetballen bedankte Sander Boschker alle aanwezigen, de spelers, zijn familie en gezin, de supporters, medewerkers van FC Twente en in het bijzonder Jacob Malki. De materiaalman kreeg Boschker’s laatste voetbalhandschoenen overhandigd. Na de laatste ereronde, waarin de goalie het niet droog kon houden, was het afscheid voor Sander Boschker een feit.

In tegenstelling tot normaal was de einduitslag niet erg relevant. De 7-4 overwinning voor de ‘Kampioenen’ telt dan ook alleen voor de statistieken. Doelpunten aan de kant van de Kampioenen werden gemaakt door Blaise N’Kufo (2x), Luuk de Jong, Miroslav Stoch en Jan Vennegoor of Hesselink, Scott Booth en Sander Boschker zelf met een strafschop. Voor de ‘FC Twente Legends’ scoorden Arnold Bruggink, Johan Bosman en Ronald de Boer en Andy van der Meyde.

afscheid boschkerDat het voetbal niet van een bijster goed niveau was kon al gauw geconstateerd worden.  De spelers, de supporters en zelfs de scheidsrechters vonden het echter prima. Zo mocht Edson Braafheid voor rust zelf de gele kaart van Bas Nijhuis overhandigen aan Arjan van der Laan, die een overtreding op de linksback beging en schoot Andy van der Meyde twee ballen huizenhoog naast en over. De wedstrijd kende echter ook zeker mooie voetbalmomenten. Eljero Elia liet bij vlagen acties zien die hij in zijn FC Twente-tijd ook etaleerde en Luuk de Jong scoorde met een mooie omhaal. Ook passeerde Andy van Meyde Boschker met een fantastische stift.  Boschker zelf, de man waar het allemaal om draaide in de Grolsch Veste pakte, verrichtte enkele mooie reddingen en mocht zelf een penalty verzilveren. Zijn eerste en laatste doelpunt in zijn imposante carrière.

Foto boven: Sander Boschker bedankt voor de laatste keer het publiek in de Grolsch Veste.
Foto onder: Sander Boschker en Blaise N’Kufo vieren een doelpunt
(Foto’s: Henri van Zon)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief