Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Oud-spelers FC Twente genieten van afscheid Sander Boschker

Geplaatst op 21 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Boschker munstermanENSCHEDE – Voormalig linksback van FC Twente Sjaak Polak was door doelman Sander Boschker uitgenodigd en hij gaf aan dat de uitnodiging ‘absoluut wat met hem deed’. ‘Ik heb drie en een half jaar bij deze mooie club gespeeld en door omstandigheden kon ik niet langer voor FC Twente uitkomen. Dat was destijds jammer, want ik had hier graag meer wedstrijden gespeeld. Maar Twente zit nog steeds diep in mijn hart, mijn oudste zoon is hier namelijk geboren’, vertelt de geboren Hagenaar. ‘Met Sander heb ik altijd goed kunnen opschieten. Maar dat ik één van de zestig genodigden ben, vind ik echt uniek. Dan kun je wel een grote jongen zijn, maar daar krijg ik echt kippenvel van, dat kan ik je wel vertellen.’

Rahim Ouédraogo, die van 1999 tot 2006 uitkwam voor de Enschedeërs, vond het ook een prachtige avond. ‘Ik heb een goede keuze gemaakt om voor Sander over te komen vanuit Burkina Faso. De hele middag en avond heb ik genoten. Ook het stadion is prachtig geworden.’ Rahim die tegenwoordig een voetbalschool runt in zijn geboorteland, vond Boschker het voorbeeld van een “echte” prof. ‘Ik denk dat elke club jaloers mag zijn als je een type Boschker in de selectie hebt. Op trainingen en wedstrijden gaf hij altijd honderd procent. Een voorbeeld voor elke profvoetballer.’
boschker van der meyde

Ook Orlando Engelaar vond de wedstrijd super. ‘Sander heeft een prachtig en waardig afscheid gehad, daar ging het om. Maar ik heb zelf ook genoten, leuk om weer wat oude gezichten terug te zien.’ De middenvelder die afgelopen seizoen uitkwam in de Australische competitie weet nog niet wat hij volgend seizoen gaat doen. ‘Mijn contract is afgelopen in Australië en ik moet nog even kijken wat er op mijn pad komt. In augustus verwacht ik meer duidelijkheid.

Oud-voetballers Fred Rutten en Ronald de Boer waren onder de indruk van de avond. Zo vond Ronald de Boer de ambiance in de Grolsch Veste fantastisch. ‘FC Twente heeft grote stappen gemaakt. Dit prachtige stadion waarin we gespeeld hebben, getuigt daar wel van. Het publiek was fantastisch en dat heeft Sander zeker goed gedaan.’ Fred Rutten voegde er nog aan toe dat het wat over de status van Sander zegt dat er zoveel spelers en supporters waren gekomen voor hem.

De doelman waar het allemaal om ging, kon het na afloop van de wedstrijd ‘nog niet helemaal bevatten’. ‘Het was een fantastische dag,  de beelden spreken denk ik voor zich. Ik heb zelfs nog een doelpunt mogen maken’, grapte de 43-jarige Lichtenvoorder die zijn emoties tijdens de ereronde niet meer de baas was. ‘Tijdens de speech ging het nog wel, omdat het publiek mij wat tijd gunde gedurende mijn verhaal, maar toen ik mijn laatste ereronde liep was er geen houden meer aan. Ik kijk echter terug op een topdag’, besluit Boschker.

Bijschrift foto boven: Joop Munsterman bedankt Sander Boschker voorafgaand aan de wedstrijd.
Bijschrift foto onder: Andy van der Meyde viert zijn treffer met Sander Boschker.
(Foto’s: Henri van Zon)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief