Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Twentse voetbal goed vertegenwoordigd in definitieve selectie Jong Oranje

Geplaatst op 23 mei 2014 door   ·   Geen reacties

promes-mooi-weer-in-deventer-zijnZEIST – De definitieve selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland en Luxemburg kent veel (ex-)spelers uit de regio Twente. Van FC Twente werden Luc Castaignos, Quincy Promes en Kyle Ebecilio geselecteerd en van Heracles Almelo kreeg Hengeveldenaar Mike te Wierik een uitverkiezing. Ook voormalig FC Twente-spelers Ola John en Chris David zijn van de partij. Voor Fulham-speler David is het zijn debuut in de selectie.

Voor Quincy Promes (foto) zal de selectie gemengde gevoelens oproepen. Hij komt, net als Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius (beiden Feyenoord) en Karim Rekik (PSV) nog in aanmerking om te worden geselecteerd voor het grote Oranje van Louis van Gaal. Dat werkt momenteel een trainingskamp af in Portugal, ter voorbereiding op het WK van komende zomer in Brazilië. Promes debuteerde eerder dit jaar in de A-selectie in de oefeninterland met Frankrijk.

Chris David, die anderhalf jaar geleden FC Twente verliet voor het Engelse Fulham, is voor de eerste keer geselecteerd voor Jong Oranje. De jonge middenvelder kan met de uitverkiezing terugkijken op een bewogen maand. Twee weken geleden maakte hij zijn officiële competitiedebuut voor Fulham in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace en luisterde die op met een schitterende treffer. Een week eerder degradeerde hij met zijn club uit de Engelse Premier League, waardoor David transfervrij mag vertrekken en zijn naam in verband wordt gebracht met zijn oude club FC Twente.

Jong Oranje is in de kwalificatiereeks nog ongeslagen en is goed op weg om zich te gaan plaatsen voor het hoofdtoernooi, dat volgend jaar in Tsjechië plaatsvindt. Op 28 mei speelt het de uitwedstrijd in en tegen Schotland, 3 juni speelt het thuis tegen de leeftijdsgenoten van Luxemburg.

De volledige selectie: Mickey van der Hart, Lesley de Sa, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil (Ajax), Sven van Beek, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Luc Castaignos, Quincy Promes, Kyle Ebecilio (FC Twente), Joost van Aken, Hakim Ziyech, Bilal Basaçikoglu (sc Heerenveen), Nathan Aké, Marco van Ginkel (Chelsea), Adam Maher, Karim Rekik (PSV), Hans Hateboer, Stefan van der Lei (FC Groningen), Mike te Wierik (Heracles Almelo), Chris David (Fulham), Ola John (Hamburger SV) en Warner Hahn (FC Dordrecht).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief