Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Standbeeld Sander Boschker onthuld voor de Grolsch Veste

Geplaatst op 20 mei 2014 door   ·   Geen reacties

boschker afscheidENSCHEDE – In de namiddag voorafgaand aan het afscheidsduel voor Sander Boschker is een bronzen standbeeld van de doelman voor het eerst tentoongesteld. De goalie was een kwart eeuw in dienst was bij de Enschedese club, met een enkel seizoen Ajax tussendoor. Het beeld staat groot afgebeeld voor de hoofdingang van de Grolsch Veste  naast  dat van clubtopscorer Blaise N’Kufo. Op het beeld is te zien hoe Boschker de gewonnen KNVB Beker van 2001 in de lucht houdt. De keeper presenteerde het beeld samen met zijn moeder en zijn kinderen.

Boschker zelf was zichtbaar geëmotioneerd na de onthulling. ‘Toen ik hoorde dat er plannen waren voor een standbeeld, was ik verrast. Ik dacht eigenlijk dat je dood moest zijn voor een standbeeld’, grapte de geboren Lichtenvoordenaar. ‘Het lijkt me ook een komisch aanzicht om elke dag langs “mezelf” te lopen. Maar ik voel me enorm vereerd dat de supporters en de club dit voor mij gerealiseerd hebben.’

Voorafgaand aan de onthulling sprak ook Joop Munsterman de aanwezigen toe, die in grote aantallen aanwezig waren. ‘Sander had niet zoveel successen geboekt zonder FC Twente, maar FC Twente ook zeker niet zonder Sander. Sander is deel van de club en daarom ben ik ook enorm blij dat hij bij de club werkzaam blijft’, vertelt de voorzitter.

Sander Boschker onthult standbeeld met zijn familie.
(Foto: Henri van Zon)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief