Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Heracles Almelo versterkt selectie met vier jonge spelers

Geplaatst op 23 mei 2014 door   ·   Geen reacties

wout weghorst emmenALMELO – Heracles Almelo heeft met het oog op de toekomst vier nieuwe spelers aan zich gebonden. De jonge talenten Wout Weghorst (21), Menno Heerkes (20), Mark Engberink (21) en Fahd Aktaou (21) worden komend seizoen toegevoegd aan de selectie van trainer Jan de Jonge.

Spits Wout Weghorst (op de foto juichend namens FC Emmen) komt over van FC Emmen waar hij afgelopen seizoen in 34 wedstrijden elf keer scoorde. Hij stond eerder onder contract bij DETO Twenterand en Willem II, komt oorspronkelijk uit Borne en liep in mei 2011 al eens stage bij de Heraclieden. Verdedigende middenvelder Menno Heerkes maakt de overstap vanuit Heerenveen en speelde eerder voor Emmen. De zoon van oud Heracles-trainer Gert Heerkes komt uit Hardenberg.

Linkerverdediger Mark Engberink komt over van Jong FC Twente waar hij afgelopen jaar acht wedstrijden in de Jupiler League speelde. Engberink is geboren in Enschede. Ook Fahd Aktaou, tevens linksback, komt naar Almelo. Hij doorliep de jeugdopleiding van sc Heerenveen en speelde afgelopen seizoen dertien wedstrijden in de Jupiler League namens Almere City.

Heerkes, Weghorst en Aktaou tekenen voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar, Engberink signeert een contract voor één jaar met twee optiejaren. “We zijn blij met deze jonge spelers”, vertelt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “Heracles Almelo is een club die staat voor het ontwikkelen van jonge spelers. In dat licht moet de komst van deze nieuwelingen ook gezien worden. Jonge spelers proberen we zoveel mogelijk uit de regio te halen. We werken hier met één selectie waar we twee elftallen mee bemannen. Ze krijgen de tijd om aan te pikken bij het niveau.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief