Woensdag 23 oktober 2024

Heracles bekert verder na nipte zege op HBS

Geplaatst op 24 september 2014 door   ·   Geen reacties

linssen scoort (rené hummel)DEN HAAG – Heracles Almelo heeft woensdagmiddag ternauwernood de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. Bij Topklasser HBS werd met 2-1 gewonnen. Door goals van Bryan Linssen en Wout Weghorst kwam de eredivisionist op 2-0, maar een benutte strafschop bracht de thuisploeg tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Heracles hield ondanks een spannende slotfase stand en bereikte daardoor de volgende ronde.

De ploeg van trainer John Stegeman begon gewaarschuwd aan de wedstrijd. Dinsdagavond werd RKC Waalwijk al uitgeschakeld door topklasser HHC Hardenberg en was eersteklasser Deltasport te sterk voor Willem II. Heracles begon echter sterk aan de wedstrijd en kwam na tien minuten al op een 1-0 voorsprong. Na een combinatie met Wout Weghorst was het Bryan Linssen die de score opende op sportpark Craeyenhout. Daarna had de thuisploeg, met oud-prof Jean-Paul Saeijs in de gelederen, het overwicht, maar ondanks enkele kansen werd dit niet in doelpunten omgezet. Oussama Tannane was namens de Almeloers nog gevaarlijk, maar zijn schot was te hoog.

Diezelfde Tannane kreeg, evenals Weghorst, vlak na rust een grote kans om de score uit te bouwen, maar zij hadden hun vizier niet op scherp. Twintig minuten voor tijd was daar dan toch de goal voor Weghorst. Op aangeven van Bas Sibum maakte hij 2-0 en leek hij de wedstrijd op slot te gooien, ware het niet dat HBS via een penalty van Mike de Geer de aansluitingstreffer scoorde. De Hagenezen wisten via een slotoffensief het net niet meer te vinden, waarna Heracles na het laatste fluitsignaal opgelucht kon ademhalen.

Heracles plaatst zich met de overwinning voor de derde ronde van de KNVB-beker. Donderdagavond is de loting.

HBS – Heracles Almelo 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 11. Linssen 0-1, 69. Weghorst 0-2, 80. De Geer 1-2