Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

PEC Zwolle – Heracles Almelo 4-2 (2-1) – Analyse door Herman Nijman

Geplaatst op 28 september 2014 door   ·   Geen reacties

uth bel hassani (foto rené hummel)‘De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Heracles ging als een rollercoaster. Het kantelpunt was de blinde actie van Mark Engberink. Als hij niet zo’n domme tackle had ingezet in de tachtigste minuut, dan had Heracles denk ik het eerste punt gepakt, met wat geluk zelfs drie.

Heracles begon zwakker dan de Zwollenaren aan het duel. PEC was de eerste twintig minuten beter en speelde goed voetbal. Het elftal van Ron Jans was dominanter en kwam terecht op voorsprong. Daarna vocht Heracles zich, soms letterlijk, terug in de wedstrijd.

Ik vond Iliass Bel Hassani (foto, nr.8) sterk invallen. Hij bracht meer dreiging voor de Almeloërs. Van minuut 55 tot de rode kaart van Engberink speelde Heracles ook niet als een degradatiekandidaat. Als je naar de selectie kijkt zijn ze dat ook eigenlijk niet, want de selectie is denk ik sterker dan die van bijvoorbeeld FC Dordrecht en Excelsior. Maar als je na zeven wedstrijden nog puntloos onderaan staat, dan moet je ook wat geluk hebben. Wat ik wel vreemd vind is dat Heracles ervaren spelers heeft gehaald, maar dat ze niet worden gebruikt. Daar is naar mijn mening wel iets misgegaan.

Ondanks de nederlaag wil ik twee Heraclieden belonen met een ster. Dat zijn Wouter Weghorst en Bel Hassani. Weghorst speelde een sterk duel en won ongeveer tachtig procent van zijn duels. Jammer voor hem dat hij geen goaltje kon meepikken. Bel Hassani krijgt een ster voor zijn goede invalbeurt. Man of the Match was duidelijk Jesper Drost, met een doelpunt en twee assists.’

PEC Zwolle – Heracles Almelo 4-2 (2-1)
Scoreverloop:
4. Saymak 1-0, 36. Bruns 1-1, 45+4 Necid 2-1, 71. Tannane 2-2 , 85. Nijland 3-2 90+1 Drost 4-2

Scheidsrechter: Manschot
Geel:
Rienstra (PEC Zwolle) Bruns, Weghorst, Linssen (Heracles Almelo)
Rood:
Engberink (80min.)
Toeschouwers: 12.350

Amusementswaarde: 8
Man of the Match: Jesper Drost
Sterren: Weghorst, Bel Hassani (beiden 1 ster)

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Lam (76. Moro), Rienstra, Drost, Saymak, Necid (69. Nijland), Thomas.

Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld (77. Koenders), Veldmate, Engberink, Bruns (46.Bel Hassani), Pelupessy, Fledderus, Tannane, Weghorst, Linssen (82. Sibum).

Herman Nijman is journalist namens De Stentor.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief