Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

Han Peeneman wint 61ste oranjewielerronde van Almelo

Geplaatst op 30 april 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Als een kind zo blij was Han Peeneman uit Radewijk. De amateurrenner van de Hardenbergse wielerclub behaalde zijn eerste overwinning als wielrenner in de 61ste ronde van Almelo. Peeneman klopte na 75 km Jesper de Hoog uit Assen en Remco Nijkamp uit Neede. ‘Ik wilde pieken in Hardenberg, maar door een slechte dag lukte het niet. Nu een paar dagen later wel. Ik ben een gelukkig mens’, zei de winnaar. Jesper de Hoog won de leidersprijs, maar dat kostte hem de zege. ‘Ik moest kiezen maar ik heb er al een paar gewonnen. Hij nog nooit.’
Remco de Jong stond voor het eerst op het erepodium. ‘Dat is toch een apart gevoel’, zei hij tevreden.
Vijfde was Rody Kroeze uit Wierden, zevende Mirgo Koehorst uit Ootmarsum, achtste Jeroen Wemekamp uitBruchterveld, negende Bas Waaijer uit Langeveen en tiende Frank Strohm uit Oldenzaal.

Edo Ophof uit Raalte , oud-winnaar van de Almelose ronde, won bij de masters. 40+, Arnout Hurenkamp uit Enschede werd tweede, René Nijhuis uit Markelo derde, Arjan van Gaveren uit Nijverdal vijfde, Eddy Reinerink uit Harbrinkhoek zevende en Robert Blokzijl uit Almelo achtste.
Beste junior was Maarten Dijkstra uit  het Friese Oldeberkoop. Steven Lammertink uit Enter werd tweede, Han van der Poppe uit Rijssen zesde, zijn plaatsgenoot Stephen van den Berg eindigde als negende en Wim Kleiman uit Almelo als tiende.
De ronde van Almelo voor de Amateurs A trok renners uit het gehele land, zelfs uit Maastricht en Zeeland.

De 72ste aflevering van de Ronde van Geldrop leverde bij de vrouwen een vierde plaats op voor Juliëtte Wigbold uit Hengelo. Suzanne de Goede won de koers.
Rogier Klaverhaar uit Wierden werd als winnaar gehuldigd van de nieuwelingenkoers. Jelle Wolsink (Borne) werd derde en Robin Löwik uit Vriezenveen kwam als achtste over de streep.

Foto: Het podium bij de Amateurs A: in het midden winnaar Han Peeneman, links Jesper de Hoog en rechts Remco Nijkamp uit Neede die als derde eindigde.
(Foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief