Pepijn ter Bekke op podium in nieuwelingenklassieker

Geplaatst op 8 mei 2011 door   ·   Geen reacties

TURIJN – De twee Twentse renners zijn de Ronde van Italië redelijk goed gestart. De koers begon met een ploegentijdrit over 19.3 km. De HTC-ploeg was de snelste, waardoor de Italiaan Marco Pinotti vandaag de roze trui mag dragen.  De Rabo-ploeg met Bram Tankink in de gelederen eindigde als zevende op 26 seconden. De Leopard Trek formatie met oa Tom Stamsnijder werd veertiende op 42 seconden.

De Ronde van de Kerspelen in Friesland werd bij de vrouwen beheerst door de ploeg met de langste naam van het peloton. Specialized – DPD Pakkertservice Women Cycling Team staat er op de shirts van oa winnares Vera Koedooder. Drie Twentse meiden eindigden bij de eerste tien. Sigrid Kuizenga werd vierde, de ploeggenotes van winnares Koedooder, Karin Truijen en Berdienke Paus, werden respectievelijk zesde en achtste.

De Omloop door het land van Bartje, een oeroude klassieker voor nieuwelingen en junioren, had bij de nieuwelingen bijna een Twentse winnaar opgeleverd. De 16-jarige Pepijn ter Bekke (foto) uit Oldenzaal zat in de kopgroep van zeven coureurs en finishte als tweede. Paul Cremers uit Gulpen was de rapste van de jongens.
Bij de junioren won Ricardo van Dongen uit Oosterhout. Wim Kleiman uit Almelo werd elfde op 2.29.

In de Ronde van Yerseke voor junioren werd Almeloër Daan Schouten vijfde.