Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Ook Kelderman en Slagter in Nacht van Hengelo

Geplaatst op 27 mei 2014 door   ·   Geen reacties

GHENGELO – Nadat eerder de naam van Parijs-Roubaix winnaar Niki Terpstra al naar buiten werd gebracht is nu ook bekend dat Wilco Kelderman en Tom-Jelte Slagter op vrijdag 6 juni aan de start staan in de Nacht van Hengelo. Kelderman liet zich dinsdag nog nadrukkelijk zien in de koninginnenrit van de Giro d’Italia, waarin hij vierde werd. De 23 jaar jonge Nederlander van Belkin staat momenteel achtste in het algemeen klassement. Vorig jaar eindigde Kelderman, achter Oldenzaler Tom Veelers, als tweede in de Nacht van Hengelo.

Slagter reed tot vorig jaar ook voor Belkin. De nu 24-jarige renner maakte echter de overstap naar het Amerikaanse team Garmin-Sharp. Dat heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd. Dit seizoen won Slagter al twee etappes in de vooraanstaande etappekoers Parijs-Nice, werd hij vijfde in de Waalse Pijl en een paar dagen later zesde in Luik-Bastenaken-Luik.

Foto: Sportfoto.nl – Wilco Kelderman in het wiel van Giro-klassementsleider Rigoberto Uran. De Colombiaan raakte dinsdag zijn roze trui kwijt, terwijl Kelderman vierde werd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief