Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Thuiszege Bjorn Beldman in 50e Ronde van Rijssen

Geplaatst op 17 mei 2014 door   ·   1 Reactie

Bjorn BeldmanRIJSSEN – In eigen huis heeft Bjorn Beldman zaterdag de 50e Ronde van Rijssen op zijn naam geschreven. Bij de amateurs toonde de Rijssenaar zich in de massasprint de snelste van het peloton. Beldman, renner van het Rijssense P&K Cyclingteam, verwees Wouter van Zanten en Taeke Oppewal naar de plaatsen twee en drie. Daarmee zorgde hij voor feest bij het publiek, dat zich met name vanaf de dikke banden race liet zien langs het parcours. Die kinderwedstrijd had een grote opkomst, waarna ook veel toeschouwers nog de koersen van de amateurs en de vrouwen zagen.

Die wedstrijd voor de vrouwen werd er een over twee onderdelen. Slechts zeventien vrouwen kwamen aan de start en dat was nog minder dan het geringe aantal van 22 voorinschrijvingen waarop de organisatie gerekend had. Besloten werd dan ook om de koers over twee onderdelen te laten verrijden, een afvalkoers en een criterium over dertig kilometer. Sandra van Veghel uit Esch zette beide onderdelen naar haar hand, terwijl Moniek Tenniglo uit Albergen tot twee keer toe tweede werd. Van Veghel won de Ronde van Rijssen dan ook voor Tenniglo. Aagtje Dijkman werd derde.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Wim Jansen says:

    Een geweldige dag beleefd,alle sponsoren,juri,Harry,aschwin bedankt om deze dag onvergetelijk te maken,het publiek heeft jullie inzet weten te waarderen door massaal te applaudisseren,tot de volgende keer,Gr. Wim
Archief