Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Sensationele World Cup zege baansprinter Jeffrey Hoogland (+video)

Geplaatst op 7 december 2014 door   ·   Geen reacties

07-12-2014: Wielrennen: WB baan: LondenLONDEN – Bij de World Cup wedstrijden in de Engelse hoofdstad Londen heeft Jeffrey Hoogland zondag voor een daverende verrassing gezorgd. De 21-jarige baanwielrenner uit Nijverdal heeft daar namelijk het sprinttoernooi gewonnen. Hoogland had in de achtste finale een herkansing nodig, maar versloeg vervolgens al zijn concurrenten. Zo schakelde hij in de kwartfinale de Duitse toprenner Robert Förstermann uit, rekende hij in de halve eindstrijd af met Hersony Canelon (Venezuela) en versloeg Hoogland in de finale de Colombiaan Fabian Hernando Puerta Zapata.

In een sprinttoernooi op de baan gaat het er om wie het eerst twee sprints weet te winnen. Vanaf de kwartfinale hield Hoogland het spannend, want het kwam telkens op een derde sprint aan, nadat het na twee spurts 1-1 stond. Ook tegen Puerta Zapata ging het op die manier. De Colombiaan won de eerste sprint van Hoogland soeverein, maar kreeg in de tweede poging vervolgens ruim klop van de Tukker. Het was Hoogland die het vervolgens in een spannende ontknoping af wist te maken.

Brons voor Wild
Kirsten Wild veroverde ook medaille in Londen. De oud-Almelose eindigde als derde op het omnium, de discipline waarin ze een week geleden nog met overmacht nationaal kampioene werd. Toen won ze alle zes de onderdelen, ditmaal een. Alleen op de afvalkoers was ze de beste, maar Wild liet wel zien dat ze zich dus kan meten met de beste rensters. De Britse Laura Trott greep in eigen huis de zege. Jolien D’hoore uit België werd tweede.

Video winst Hoogland
Zien hoe Jeffrey Hoogland de zege binnenhaalde? Dat kan in onderstaande video. De drie sprints uit de finale zijn er in volgorde in te zien.

Foto: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief