Woensdag 23 oktober 2024

Veldrit Amersfoort prooi voor Linda ter Beek, Lammertink tweede

Geplaatst op 6 december 2014 door   ·   Geen reacties

05-10-2014: Wielrennen: Veldrijden Superprestige: Gieten Linda ter BeekAMERSFOORT – Linda ter Beek (foto) heeft zaterdag de 35e Nationale Veldrit van Amersfoort op haar naam geschreven. In de cross-wedstrijd kende het erepodium precies dezelfde namen als een week geleden in Huijbergen. Toen eindigde Ter Beek nog als derde. De oud-Hengelose die tegenwoordig in Bad Bentheim woonachtig is, verwees Manon Bakker en Esmee Oosterman ditmaal naar de plaatsen twee en drie. Eerder dit seizoen won Ter Beek ook al de veldrit van Harderwijk en werd ze kampioene van de regio’s oost en noord Nederland. De jonge Lorena Peterman uit Lemselo finishte in Amersfoort als tiende.

Lammertink tweede
Ook Maurits Lammertink was opnieuw succesvol. De profwielrenner uit Enter reed in Amersfoort naar de tweede plaats bij de elitemannen. Lammertink maakte lange tijd deel uit van een kopgroep van vijf renners en tussen hen ging het ook in de slotfase. Uiteindelijk bleek Giant-Shimano renner Ramon Sinkeldam (Assendelft), die zich ook weer eens in het veld mocht melden, de beste. Hij greep de zege voor Lammertink. Derde werd Koen Weijers (Ede).