Woensdag 23 oktober 2024

Thijs Wolsink schrijft Belgische veldrit op zijn naam

Geplaatst op 6 december 2014 door   ·   Geen reacties

Thijs Wolsink 2014 2HASSELT – Het is Thijs Wolsink (foto) opnieuw gelukt om een internationale veldrit te winnen. De 16-jarige veldrijder uit Hengelo, bezig aan zijn debuutjaar bij de junioren, was in België zaterdag de beste in de GP Hasselt. Die cyclocross is de vierde in het klassement om de prestigieuze Bpost Bank Trofee. Waar Wolsink een week geleden in Hamme-Zogge nog tweede werd en met twee ploeggenoten op het podium stond, rekende hij nu af met twee concurrenten uit het Belgische Telenet-Fidea team. Begin november won de jonge Hengeloër ook al de cross in Niel.

Wolsink moest in de finale nog een inspanning leveren om de Belg Alessio Dhoore te achterhalen. Hij kreeg daarbij diens land- en ploeggenoot Jarne Driesen met zich mee. Voor hen was hij in de slotfase echter niet bang. ‘Ik ben zeker niet bang om met een groepje renners naar de finish te rijden’, laat Wolsink weten. ‘Ik heb mijn sprint het afgelopen jaar heel flink weten te verbeteren.’

De Boer
Ook Sophie de Boer eindigde opnieuw op het podium. De 23-jarige renster uit Enschede streed in Hasselt lang mee om de zege en probeerde daarbij haar leidende positie in het klassement te verdedigen. Sanne Cant (België) won de cross, maar De Boer slaagde er wel in om de koppositie in de Bpost Bank Trofee vast te houden. Ze eindigde uiteindelijk als derde in Hasselt, nadat ze in een sprint om de tweede plaats werd geklopt door Pauline Ferrand Prevot. Zij is de huidige wereldkampioene op de weg.