Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Pollux rekent met nieuwe hoofdsponsor op een zonnige toekomst

Geplaatst op 12 september 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Pollux presenteerde vanmiddag de nieuwe hoofdsponsor Sunliner. De reisorganisatie specialiseert zich in trips naar Spanje en koppelt meteen het nuttige met het aangename. Directeur Peterman kondigde de deelname aan van Pollux aan internationaal toernooi in Barcelona met drie andere landskampioenen. Of Pollux daar als ook als nationale kampioen aan deel kan nemen, was wel zijn uitgangspunt, maar een schuin oog richting trainer Jan Berendsen (foto) leverde genoeg signalen op om die eis te laten vallen. Een landskampioenschap van de Oldenzaalse dames is voor komend seizoen vrijwel zeker nog teveel gevraagd, daarvoor is het team teveel kwaliteit kwijt geraakt.

Peterman zag in Spanje op de website van de Twentsche Courant Tubantia hoe groot de kans was dat het topvolleybal uit Twente zou gaan verdwijnen en nam contact op met het bestuur van de stichting die het damesteam faciliteert. ‘We hebben met een aantal regionale organisaties de handen ineen geslagen, omdat we het onmogelijk en ondenkbaar vonden dat het topvolleybal hier weg zou vallen’, zei Peterman. Hij voelde, zo zei hij, de vechtlust om te zorgen dat Pollux voor de regio te behouden. Hij tekende een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar.
Voorzitter Freddie Bolink voegde eraan toe dat Pollux ervoor gekozen heeft het vrouwenvolleybal verder uit te bouwen en te garanderen. ‘De nieuwe partners gaan ons voor langere tijd financieel ondersteunen. Naast Sunliner zijn dat de firma De Groot uit Vroomshoop, Verzuimreductie Hengelo, Mediaparntner Blend & Better en WBO Wonen.’ Hij vertelde dat Pollux naast topvolleybal ook initiatieven wil nemen op het gebied van projecten, waarbij gezondheid, bewegen, talentbevordering en het leggen van verbindingen, ook internationaal, centraal staan. De interactie tussen sport, bedrijfsleven en maatschappij versterkt daarbij de stuwkracht.

Pollux gaat derhalve ook op sociaal-maatschappelijk terrein aan de weg timmeren. Daarbij zullen naast vrijwilligers ook de speelsters een rol gaan spelen. Daarnaast zal de club via de Heutink-Volleybalschool de talentvolle jeugd blijven opleiden.   Qua sportieve ambities richt Pollux dat afgelopen seizoen als tweede eindigde, zich komend seizoen op de top-4 van de Dela League en wil de ploeg het jaaar erop weer Europees volleybal realiseren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief