Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Volleybalsters Oranje goed van start op EK

Geplaatst op 24 september 2011 door   ·   Geen reacties

BUSTO ARSIZIO – De volleybalsters van Oranje, met Almelose Maret Grothues (foto) in de basis, zijn het EK begonnen met een klinkende zege op Spanje. In het Italiaanse Busto Arsizio werd de ploeg van de Nederlandse bondscoach Gido Vermeulen met speels gemak verslagen: 25-15, 25-14, 25-17.

Nederland begon met de vertrouwde basis die bestaat uit Laura Dijkema, Manon Flier, Ingrid Visser, Caroline Wensink, Debby Stam, Maret Grothues en Janneke van Tienen. Tot 10-10 ging het gelijk op, maar nadat Manon Flier zich even kwaad had gemaakt achter de servicelijn was de openingsset snel voorbij: 25-15.

In set nummer twee ging het ook al van een leien dakje met de Nederlandse ploeg. Oranje nam snel een voorsprong van 14-5, tot ongenoegen van de ‘Spaanse’ bondscoach Vermeulen die zijn speelsters op vurige wijze toesprak. Dat mocht echter niet baten en in de slotfase van deze set gaf bondscoach Avital Selinger ook Lonneke Sloetjes en Chaïne Staelens gelegenheid wat ritme op te doen: 25-14. In de sporthal met de bijzondere naam Palayamamay bleef het een eenzijdige vertoning. Spanje, toch de nummer negen van het vorige EK, had niets te vertellen, terwijl Nederland sterk en goed verzorgd volleybalde. Via 5-0, 10-1 en 15-7 werd het 25-17. Aanvoerster Manon Flier benutte zelf het matchpoint met een vernietigend blok.

Vandaag is Bulgarije, dat hoger wordt ingeschat dan Spanje, de tweede tegenstander op dit EK. Ook dit duel wordt rechtstreeks uitgezonden vanaf 17.30 uur via Eurosport.

Punten Nederlandse speelsters tegen Spanje: Laura Dijkema 3, Manon Flier 13, Ingrid Visser 12, Caroline Wensink 6, Debby Stam 7, Maret Grothues 8. Chaïne Staelens 1

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief