Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Amazone Chantal Regter voor één dag koningin van Veendam

Geplaatst op 10 januari 2011 door   ·   Geen reacties

09 januari 2011
VEENDAM – Amazone Chantal Regter uit Tubbergen had de dag van haar 22-jaar oude leven. Op het internationale concours van Veendam won ze beide finales op de slotavond. Met haar paard Eurocommerce Vigo was ze in de finale om de Grote Prijs ruim een seconde sneller rond dan stalgenoot Gerco Schröder. Regter rijdt sinds drie maanden voor Stal Eurocommerce in Lochem. 

Acht combinaties bereikten de barrage. Gerco Schröder (ook Tubbergen) was met Eurocommerce London meteen met een snelle rit foutloos. Chantal Regter wist echter met Vigo een nog sneller rondje af te leggen. 

In de kleine Grote Prijs (finale 1.35 m.) met zeven combinaties voor de barrage geplaatst bleef Chantal Regter met Casper de Muze als enige foutloos.

In de Grote Prijs van Münster bereikten twee Twentse combinaties de barrage, Gert-Jan Bruggink (Weerselo) met Andrea en Willem Greve (Diepenheim) met Ude Bruggink was de snelste van alle 21 finalisten, maar maakte een springfout, waardoor als negende eindigde. De zege ging nu naar de Duitser Hans-Thorben Rüder met Orlanda, voor zijn landgenoot Ludger Beerbaum met Coupe de Coeur.  Ook Willem Greve maakte met Ude een springfout en eindigde daardoor als zestiende.

In de overige rubrieken in Münster was Gert-Jan Bruggink (foto) met Venus vierde in de finale van de kleine Grote Prijs, die gewonnen werd door de Hongaarse ruiter Krucso Balazs met KN Seicalla. In de kwalificatiewedstrijd voor deze finale, die op vrijdag werd verreden, eindigde Bruggink als tweede.  
De tweede kwalificatie voor de Grote Prijs, over hindernissen met een hoogte van 1.50 m., die gisteravond werd verreden, ging de overwinning ook naar Gert-Jan Bruggink met Andrea, die in de barrage de Duitse ruiter Philipp Weishaupt met Leoville het nakijken gaf.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief