Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Geen ultieme revanche voor Heracles, wel een verdienstelijk herstel

Geplaatst op 23 januari 2011 door   ·   Geen reacties

22 januari 2011
ALMELO – Heracles heeft zich deels gerevancheerd van de horroravond in Enschede. Het verdiende weliswaar geen schoonheidsprijs, maar in het eigen Polman Stadion oogde de ploeg fel en gretig, hetgeen een terecht gelijkspel opleverde tegen AZ: 0-0.

Al was het spel allesbehalve oogstrelend, geen enkel moment was de mentale dreun na de midweekse desillusie tegen FC Twente (5-0) terug te vinden. Heracles camoufleerde de opgelopen teleurstelling prima en startte met bravoure en durf tegen de ploeg van voormalig trainer Gertjan Verbeek. Al in een vroeg stadium werd AZ op eigen helft vast gezet. De Almeloërs speelden uit balbezit met druk op de Alkmaarse defensie, maar gaf daar geen succesvol vervolg aan. Al na tien minuten had Everton, nadat zich  een soortgelijke situatie voordeed, de 1-0 tegen de touwen kunnen werken. Het lobje van Overtoom was goed, de Braziliaan wurmde zich voor zijn directe bewaker, maar schoot naast. Heracles hield initiatief en kreeg zo’n tien minuten voor rust nogmaals een grote kans. Overtoom, die een goede wedstrijd speelde, gaf Fledderus vrije doortocht na een actie, maar de middenvelder krulde de bal rakelings naast.  Tussen de bedrijven door AZ werd alleen gevaarlijk uit de omschakeling, maar Pasveer (foto) hield de deur dicht. Zo redde de doelman in de scrimmage van dichtbij op een schot  van Gudmundsson.

Na de rust werd AZ dreigender, maar hield Pasveer zijn ploeg wederom in de race. Waar de doelman in Enschede nog een onzekere factor was, toonde hij vanavond zelfvertrouwen. Zo redde hij op een kopbal van Maartens, was hij – op een schoonheidsfoutje na – alleenheerser in de lucht en keerde hij tot twee keer toe een hard schot van afstand. Heracles moest het lange tijd vooral hebben van speldenprikjes. Pas toen Marko Vejinovic in het veld kwam nam het verrassingseffect in het spel toe. De middenvelder bediende Armenteros en Fledderus, maar beiden gaven het gestichte gevaar nauwelijks een vervolg.

In de slotfase leek AZ vrede te hebben met een punt, maar ging Heracles nog op jacht naar volledig eerherstel. Zo ver kwam het niet. Quansah kreeg de bal niet mee uit de scrimmage en bij een voorzet van Vejinovic kwam Douglas een stap tekort. Geen overwinning dus, maar na een dergelijke midweekse dreun wél een verdienstelijk herstel.

Gele kaarten: Douglas (Heracles) Marcellis (AZ)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas, Armenteros, Everton (69. Vejinovic)
AZ: Romero, Marcellis, Moisander, Moreno, Klavan, Elm, Falkenburg (37. Ortíz), Schaars, Gudmundsson (67. Benschop), Sigthórsson, Martens (78. Van der Velden).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief