Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Abubaker Kaki aast op trilogie op 800 meter tijdens FBK-Games

Geplaatst op 19 april 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Abubaker Kaki gaat op 29 mei tijdens de 29ste editie van de FBK-Games proberen voor de derde keer op rij de 800 meter bij de mannen te winnen. De Soedanees was in beide voorgaande edities al de sterkste. Op papier is de wereldkampioen indoor van 2008 en 2010 ook dit keer de te kloppen man met een persoonlijke toptijd van 1.42,23. Kaki moet echter rekening houden met geduchte concurrentie.

Zo zijn in het FBK-Stadion de twee Polen van de partij, die bij het EK indoor in maart de plaatsen 1 en 2 bezetten: Adam Kszczot en Marcin Lewandowski. De laatste snelde vorig jaar in Hengelo naar de tweede plek achter Kaki. Lewandowski werd afgelopen zomer in Barcelona Europees kampioen outdoor en heeft 1.43,84 als beste tijd achter zijn naam staan. Kanshebber is ook de Engelse nummer twee van dat EK, Michael Rimmer, wiens beste tijd nauwelijks voor die van de Pool onderdoet (1.43,89). Kszczot pakte in 2010 brons tijdens de Europese titelstrijd.

Interessant is de vraag of de twee sterkste Nederlanders zich met deze toppers kunnen meten. Bram Som (foto)  krijgt de kans op revanche voor de EK in Barcelona, omdat de complete Europese top aanwezig is. De Europees kampioen van 2006 moest in Barcelona wegens ziekte verstek laten gaan. Hij wil niets liever dan weer eens op het podium staan bij een internationaal kampioenschap. Arnoud Okken miste het podium in Barcelona net en eindigde als vierde.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief