AC Tion voor het eerst in historie op podium NK teams

Geplaatst op 6 juni 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – In het FBK-stadion hebben de mannen van AC Tion uit Enschede een unieke prestatie geleverd. Tijdens het  NK voor teams legde het mannenteam beslag op de  bronzen medaille. Voor het eerst in haar historie kwam AC Tion daarmee op het podium bij een NK Teams, zeg maar de eredivisie in de atletieksport. Tion nam voor de zevende keer aan het evenement, maar kwam dus nog nooit op het podium.

Tion  organiseerde zelf  de editie 2011.  Hoogtepunten aan de kant van AC  Tion waren overwinningen van Wouter de Boer op de 800 meter en René Stokvis op de 1500 meter en de tweede plaatsen van  Joost van Bennekom op zowel het hoogspringen (2:05) als bij het verspringen (7:34) en van Stokvis op de 5000 meter.

Phanos (Amsterdam) won de nationale titel. Prins Hendrik (Vught) eindigde op de tweede plek.

Bij de vrouwen pakte Rotterdam Atletiek net als verleden jaar de hoofdprijs. Phanos werd tweede en Prins Hendrik derde.