Bruinsma verdienstelijk zesde bij midwintermarathon

Geplaatst op 6 februari 2012 door   ·   Geen reacties

APELDOORN – Op de midwintermarathon in Apeldoorn kwam Peter Bruinsma uit Nijverdal als zesde binnen. De lopen van Atletics liep een tijd van 2.38.21 en was daarmee een kleine negen minuten langzamer dan Imo Muller van AAC die de marathon op zijn naam schreef. Bruinsma kwam overigens met zijn zesde plek wel op het podium terecht, want hij was derde in de categorie 40 jaar en ouder. Radna Churanova uit Apeldoorn was de snelste vrouw. Ze liep een tijd van 2.50.11. Gea Siekmans kwam als tweede vrouw binnen. De Enschedese liep een tijd van 3.23.46 en was daarmee de snelste in de categorie 45 jaar en ouder.

Brigit Landewe won de Brug tot Brugloop in Beerzerveld over negen kilometer. De Boekelose atlete liep een tijd van 34.43. Sanne Woertink uit Ane werd tweede op ruim twee minuten. Melvin Dollison uit Winsum won bij de mannen in 29.46.

De derde Lageveldloop in Wierden kreeg op de tien kilometer Geert Tuinstra als winnaar. De Almeloër kwam binnen na 37 minuten en 11 seconden. Mark Saathof (Nijverdal) volgde op drie minuten. Derde werd Martijn Kolkman uit Vriezenveen in 40.20. Jolina Braamhaar uit Hengelo won bij de vrouwen in 47.14.
De vijf km leverde een zege op voor Steven Mengels uit Enschede in een tijd van 18.29 op de voet gevolgd door Hilco Huisjes uit Daarlerveen. Nadinja Schonewille uit Almelo was de snelste vrouw: 23.36.

De laatste wedstrijd in de Lageveldlopen-competitie is op 17 maart.