Caimin Stevens net als vorig jaar winnaar van Dubbele Mijl Hengelo

Geplaatst op 24 mei 2012 door   ·   1 Reactie

HENGELO – Net als vorig jaar was het een zogenaamde close-finish. En weer moest Thijs Theunissen op de Dubbele Mijl van Hengelo voor eigen publiek zijn meerdere erkennen in de 24-jarige Enschedeër Caimin Stevens die schijnbaar een claim heeft gelegd op het bovenste treedje van het erepodium, want ook in 2010 won hij deze race tussen FBK-stadion en Hengelose Markt. Theunissen werd vorig jaar derde op één seconde van Stevens en de deze keer niet aanwezige Koen Veldhuis. Dit jaar was het verschil nog kleiner. Voor beide atleten werd een tijd geklokt van 9.42. Deze tijd was maar net boven het wedstrijdrecord van 9.39. In hun kielzog kwam ook heel knap de twintig jaar oudere Alex Stienstra als derde over de finish op de markt van atletiekstad Hengelo. Stienstra had drie seconden meer nodig.
Na hem volgden Lars Duistermaat (Winterswijk) als vierde in 9.48, Dennis de Vries (Hengel0) werd vijfde in 9.58, zijn plaatsgenoot Casper Koelma kwam een seconde later als zesde binnen, Arnold Klieverik (Deurningen) werd zevende in 10.04 en Gerben Schreurs uit Winterswijk finishte als achtste in 10.09.
Thijs Wiggers uit Hengelo was de beste jeugdige atleet tot 16 jaar in 10.36. Lisanne Wiggers was de beste atlete onder de 16 in 12.44.

Snelste vrouw was Ingrid Prigge uit Borne. Ze liep de dubbele mijl in 11.11. Henrike Krommendijk uit Nijverdal was met 11.39 de tweede vrouw.