Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

FBK-Games steunt regionale topatleten Stokvis en De Boer

Geplaatst op 13 februari 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De organisatie van de FBK-Games biedt de regionale toppers René Stokvis en Wouter de Boer (links op de archieffoto) de kans op 29 mei voor eigen publiek in het FBK-stadion in actie te komen. De organisatie heeft speciaal voor hen de 1500 meter mannen op het programma gezet.
René Stokvis (23) van Tion uit Enschede is de heersende nationaal indoorkampioen en miste afgelopen jaar net de limiet voor de Europese Kampioenschappen (EK) in Barcelona. Hij probeert dit seizoen de limiet voor het EK Indoor in Parijs te halen, waarvoor hij vanavond een poging waagt tijdens wedstrijden in Düsseldorf. Tevens heeft hij de ultieme droom zich dit seizoen ook te kwalificeren voor de WK outdoor in Daegu.

Zijn ploeggenoot Wouter de Boer (29), die in 2009 nationaal indoorkampioen op de 800m werd, is aan het eind van het vorige outdoor-seizoen overgestapt van de 800 meter naar de 1500 meter en heeft dezelfde ambities.
Beiden moeten outdoor ruim onder de 3.40 kunnen lopen en dat is zeker nodig om aan het IAAF World Challenge onderdeel mee te kunnen doen. Het stadionrecord in het FBK-stadion staat maar liefst op 3.29.51 en is van de Marokkaanse wereldrecordhouder Hicham El Guerrouj. De limiet voor de WK in Daegu ligt erg scherp en is vastgesteld op 3:37.50
Met beide atleten is door de organisatie van het Hengelose atletiekevenement afgesproken dat, mocht de vorm niet voldoende goed zijn voor een optreden in het hoofdprogramma, zij meedoen in de FBK-Challenge. De FBK-Challenge is bedoeld voor atleten van nationaal niveau uit Nederland, Duitsland en België die nog (net) niet aan het niveau van de IAAF World Challenge toe zijn en vooral ook voor aanstormend talent.

Beide regionale toppers zullen in principe ook ingezet worden bij neven-activiteiten van de FBK-clinics, zoals schoolatletiekactiviteiten, bedrijvenclinics of trainingen van het FBK-Athletics teams. In ruil daarvoor ondersteunt de organisatie de atleten met een bijdrage in de kosten van een trainingsstage in Portugal in april-mei. Definitieve afspraken hierover worden nog gemaakt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief