Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Hoogvliegers naar FBK-Games

Geplaatst op 21 mei 2013 door   ·   Geen reacties

524px-Eelco_SintnicolaasHENGELO – Het polsstokhoogspringen voor mannen én vrouwen is 8 juni op de FBK Games een van de mooiste onderdelen. Voor het eerst treffen alle mannelijke Nederlandse topspringers elkaar. Bij de vrouwen komen drie wereldtoppers in actie.

Europees indoorkampioen op de meerkamp Eelco Sintnicolaas (26) kan voor het eerst deelnemen aan zijn beste tienkampdiscipline in Hengelo. Meerkampmekka Götzis en de grootste Nederlandse wedstrijd van het jaar vallen dit jaar niet meer in hetzelfde weekend. Sintnicolaas (foto) treft het, want de wereldkampioen van 2005 en Nederlands recordhouder (5,81 meter) Rens Blom (36) maakte onlangs zijn come-back en is erbij in Hengelo. Robbert-Jan Jansen (29) is ook specialist met de polsstok en zal het beiden moeilijk maken om de hoogste trede van het podium te mogen betreden. Cyriel Verberne (28) maakte vorig jaar een goede progressie door en neemt deel.

De Russische Svetlana Feofanova (32) is de meest ervaren atlete. In 2004 reikte zij reeds tot 4,88 meter. De voormalige wereldrecordhoudster en veelvoudig medaillewinnares op Olympische Spelen, WK’s en EK’s behoort nog altijd tot de wereldtop. Silke Spiegelburg (27) uit Duitsland beleefde vorig jaar haar beste jaar door over 4,82 meter te springen. De Cubaanse Yarisley Silva (25, 4,85 meter) veroverde een zilveren medaille bij de Olympische Spelen in Londen en is nu in super vorm want ze heeft de twee beste seizoenprestaties van 2013 op haar naam staan – ze sprong ook al 4,81 – en is momenteel World Leading.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief