Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Kijkers en atleten genieten van kogelstoten in het stadscentrum

Geplaatst op 28 mei 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO –  Kogelstoten in het centrum van de stad. Dat kon de atletiekliefhebbers bekoren. Het was druk voor het Hengelose stadhuis. De mensen genoten, de organisatoren genoten en de wereldtoppers die door Ellen van Langen namens de FBK-directie waren gecontracteerd genoten ook. Meestal staan de heren in een hoekje van een stadion en gaat de aandacht naar spectaculaire loopnummers, deze keer stonden de zwaargewichten volop in de belangstelling.

Donderdag polsstokhoogspringen op de markt, vanmiddag kogelstoten bij het stadhuis, welk onderdeel van de atletiek zou nog meer in het centrum van de stad passen?  Ellen van Langen dacht even over de vraag: ‘Een van de kogelstoters noemde discuswerpen, maar dat lijkt me onhaalbaar. Hoog- en verspringen’, dat zou ook kunnen’, denkt de oud-atlete uit Oldenzaal.  Wellicht volgend jaar dus weer een ander spectaculair atletiek-onderdeel in het centrum van Hengelo.

De vaderlandse kenners keken intussen met een schuin oog vooral naar Rutger Smith (foto), de topatleet uit Groningen die zich normaliter met de wereldtop kan meten. Hij is echter net hersteld van een zware blessure, had getraind in Amerika en was in de eerste zware wedstrijd sinds tijden nog niet in vorm. Drie keer over betrad hij de ring, maar geen enkele keer kwam er een geldige kogel uit zijn rechterhand.  ‘Ik mis het ritme’, zei hij teleurgesteld. ‘Dat komt wel weer. Nee, dat de concurrentie hier meteen supergroot was, had er niks mee te maken’, aldus de Groninger die morgen in het FBK-stadion nog aan het discuswerpen meedoet, een onderdeel waarvoor hij zich inmiddels al plaatste voor WK en Olympische Spelen.

Reese Hoffa won de clash tussen de besten van de wereld. De Amerikaan gooide in zijn  eerste poging 21.87 meter. Deze afstand is mondiaal dit jaar nog niet gehaald.

Meer foto’s van het evenement, gemaakt door sportfoto-regio Twente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief