Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Euregiorally: strijd tussen Dennis Kuipers en Van Merksteijn jr?

Geplaatst op 3 november 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Wie wordt de winnaar van de 23e Conrad Euregiorally? Dat is de grote vraag die leeft bij de vele rallyliefhebbers. Want het kan alle kanten op in Hengelo en omstreken met een aantal rallycracks aan de start. Is  bijvoorbeeld streekgenoot Dennis Kuipers (foto) uit Borne  voldoende hersteld van zijn zware verwondingen, opgelopen tijdens een rally in Duitsland om een andere regionale favoriet Peter van Merksteijn Jr  uit Hengelo onder druk te kunnen zetten. Zelf zegt  Kuipers dat hij volledig genezen is en er vol voor gaat. Hij rijdt samen met de Belg Robin Buysmans in een Subaru S 14 WRC met startnummer 2. Nummer 1 is voorbehouden aan Peter van Merksteijn Jr,  winnaar van de laatste prestigieuze Hellendoornrally,  die samen rijdt met eveneens een Belgische navigator Eddy Chevallier in een  Citroen C4.

Een andere kanshebber voor een hoge klassering is René Kuipers  uit Ambt Delden, die deze keer van start gaat met de Hammenaar Michiel Poel in een Ford Fiësta WRC. Een andere regionale rijder die voor een top 5 klassering in aanmerking komt is  het duo Bas van Kamperdijk/Tim Rietveld uit Aadorp.  Zij rijden in een  door Van Merksteijn Motorsport geprepareerde Mitshubitsi Evo X R4.

Niet alle Nederlandse toppers verschijnen in Hengelo. De kersverse nieuwe  INR kampioen Jeroen Swaanen laat Hengelo schieten, ondanks het feit dat deze rally meetelt voor het internationale en nationale klassement. Ook zijn er punten te verdienen voor het kampioenschap in de verschillende merkencups  waaronder de Peugeot 205 Cup. Hier kunnen de Markeloërs Harmen Hietbrink en Justin Borsboom de titel veroveren. Een groot contingent regionale deelnemers is present. Van de 60 inschrijvers komen er bijna 30 uit Overijssel.

Op zaterdag 3 november  is de start van de eerste van de 60 deelnemers  rond 15.00 uur vanaf  de grote parkeerplaats bij Thales in Hengelo Zuid. In totaal worden die eerste etappe 6 KP’s verreden.  De proeven nabij Delden, Rutbeek en Boeldershoek worden dan twee keer gedaan. De finish van de eerste auto wordt rond 19.00 uur verwacht.

Op zondag 4 november wordt vanaf 10.30 uur de tweede etappe verreden. Er staan die dag weer twee keer drie proeven op het programma.   Na de proef nabij de Makro in Hengelo-Zuid gaat het naar Goor (proef Zeldam) en  Bentelo. De totale lengte van de twaalf proeven bedraagt 125 km. De finish van de eerste auto wordt zondag rond 15.15 verwacht.

Verder wordt op zondag nog de Short Rally, voorheen rallysprint genoemd, verreden.  Net als de rallyrijders strijden voor punten voor het INNRK,   gaan zij voor punten om het Short Rally kampioenschap.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief