Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Overijsselse rallyorganisaties overwegen samenwerking

Geplaatst op 17 februari 2013 door   ·   Geen reacties

ENTER – De organisatoren van de drie rally’s uit het oosten van het land zijn van mening dat er jaarlijks weer een groot rally-evenement van internationale allure en ambitie op de Nederlandse autosportkalender moet staan. Zij gaan kijken of het mogelijk is dat te realiseren. Zonder dat de eigen belangen van de Vechtdalrally en die van de Euregio Rally hierbij in het geding komen zal de Hellendoorn Rally aan de basis staan van dit plan. Door met de gezamenlijke kennis binnen de organisaties de krachten te bundelen hopen zij dat doel te bereiken.

Het oosten van Nederland is een belangrijke regio voor de Nederlandse rallysport. Naast veel rijders komen namelijk heel veel vroegere en huidige kampioenen en succesvolle rallyteams uit deze regio. Ook worden er in de provincie Overijssel liefst drie van de mooiste rally-evenementen georganiseerd, die elk jaar weer de Nederlandse autosportkalender sieren.

De Vechtdalrally, de Hellendoorn Rally en de Euregio Rally worden binnen een afstand van 50 kilometer van elkaar door drie verschillende groepen van toegewijde en enthousiaste vrijwilligers georganiseerd. Om dit eventuele internationale evenement van de grond te krijgen, zal door een speciale werkgroep worden gekeken hoe de kwaliteiten van alle drie evenementen het best gecombineerd kunnen worden. Dit om zo met een wedstrijd te kunnen komen die kan strijden om een plek op de Europese kalender.

De werkgroep zal zich gaan richten op een aantal belangrijke zaken. Zoals onder meer de commerciële haalbaarheid, de opzet en organisatie van het evenement. Een plek op de European Rally Championship kalender staat hierbij voorop. Op korte termijn zal deze werkgroep worden gevormd om er voor te zorgen dat Nederland binnenkort weer internationaal op de kaart staat.
(Archieffoto van Martijn Tijhuis)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief