Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Rallycoureur Van Merksteijn jr in eigen regio onklopbaar

Geplaatst op 4 november 2012 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Peter van Merksteijn Jr is met  zijn tweede bestuurder Eddy Chevalier uit België (archieffoto) winnaar geworden van de 23e Conrad Euregiorally.  Na 12 KP’s hadden zij een voorsprong van iets meer dan 20 seconden op het duo Dennis Kuipers (Zenderen)/Robin Buysmans(B). De basis van de overwinning legde de Hengeloër zaterdagavond. De voorsprong van 4 seconden, verkregen na KP 1, werd na een fout van Dennis Kuipers uitgebouwd naar 20 seconden na proef 6.

Deze voorsprong kwam tijdens de zes proeven op zondag niet meer in gevaar. Van de twaalf proeven wist Van Merksteijn  er zeven als snelste af te leggen, terwijl  Kuipers vijf keer de snelste was. Na de overwinning in de Hellendoornrally schreef Peter van Merksteijn Jr opnieuw een Twentse rally op zijn naam en was daar bijzonder blij mee. ‘Winnen in mijn achtertuin is het mooiste wat er is. Ik was hier al eens tweede geworden en wilde dolgraag deze rally winnen en dat is dus gelukt’, aldus de opgetogen coureur.

Ook Dennis Kuipers was tevreden. ‘Het waren mijn eerste rallykilometers na mijn crash ongeveer een half jaar geleden in Duitsland. Zonder problemen de rally uitrijden was mijn doel en dat is gelukt’, zei Kuipers.  Beide rijders  lieten nog niets los over hun plannen voor 2013. Ze willen graag weer deelnemen aan een aantal WK-rally’s, maar zijn afhankelijk van de autofabrikanten en het verkrijgen van voldoende sponsoring.
De overige deelnemers werden in het begin van de afsluitende rally van dit seizoen  al op grote achterstand gezet. Herman Kobus, samen met Erik de Wild uit Lichtenvoorde eindigden als derde met een achterstand van ruim vier minuten.  René Kuipers (Ambt Delden) samen met Michiel Poel (Den Ham) eindigden net naast het podium als vierde met een achterstand van vijf minuten. Het duo Bas van Kamperdijk/Tim Rietveld (Aadorp) leverde een knappe prestatie door vijfde te worden in een door Van Merksteijn Motorsport geprepareerde auto. Grote vreugde was er ook bij het duo Harmen Hietbrink en Justin Borsboom uit Markelo. Zij werden kampioen in de Peugeot 205 Cup en zullen de boeken in gaan als de laatste kampioenen in deze merkenklasse, want met ingang van het volgend seizoen gaat deze klasse veranderen, omdat ook de 206-uitvoeringen er aan wordt toegevoegd.

UITSLAGEN:

Euregiorally.

1)      Peter van Merksteijn JR/Eddy Chevalier   Citroën C4 WRC

2)      Dennis Kuipers/Robin Buysmans               Subaru Impreza WRC          + 20.6

3)      Hermen Kobus/Erik de Wild                        Ford Fiësta S2000                + 4.17.1

4)      René Kuipers/Michiel Poel                          Ford Fiësta WRC                   +5.26.1

5)      Bas van Kamperdijk/Tim Rietveld              Mitsubishi Lancer EVO         +5.29.8

9)  Jan Nijhof(Goor)/Davy Thierie(B)                 BMW Compact M3 EVO      +7.40.2

13) Edwin Wolves(Wierden)/Ferdi  ter Maat(Rijssen) Opel Kadet 2.0E Rally  +9.429

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief