Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

Ook voor Richard Huzink is de Dakar Rally voorbij

Geplaatst op 13 januari 2012 door   ·   Geen reacties

AREQUIPA – Nadat gisteren broer Gert Huzink al uitviel in de Dakkar rally, viel vandaag het doek voor Richard Huzink uit Geesteren. De oudere van de twee broers reed mee in een truck om desgewenst hulp te verlenen bij pech voor de andere leden van het Twentse Riwald-team. Huzink reed met zijn truck in een ravijn, waardoor hij onmogelijk verder kon rijden. Een kapotte versnellingsbak was de boosdoener.

Het uitvallen van de 50-jarige Huzink is een tegenvaller voor Bernhard ten Brinke en Erik Wevers, de enige twee overgebleven coureurs van het Riwald-team. Zij zijn nu op zichzelf aangewezen. Ten Brinke heeft daar waarschijnlijk niet echt moeite mee aangezien hij gestaag door blijft rijden. Hij eindigde vandaag als zevende met een achterstand van ruim negentien minuten. In het algemeen klassement blijft de Zeddamer onveranderd op de achtste plaats staan.

Erik Wevers kwam als twaalfde over de finish en stijgt zes plaatsen in het algemeen klassement. Hij staat nu 29ste, wat een knappe prestatie is gezien het feit dat de Markeloër een nacht in de woestijn heeft moeten doorbrengen.

Foto: Richard Huzink met zijn truck in actie

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief