Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Derde zege op rij voor dammers Witte van Moort, Twente’s Eerste blijft laatste

Geplaatst op 26 november 2012 door   ·   Geen reacties

LEEUWARDEN – Wittevan Moort/Denk en Zet, de succesvolle damclub uit Westerhaar won voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd. De Westerhaarders moesten dit keer op bezoek bij de dammers van Damclub De Oldehove uit Leeuwarden, die vorig seizoen promoveerden naar de hoogste klasse in de nationale damcompetitie.  Voor de vijfde keer dit seizoen was snelle dammer Marino Barkel als eerste uit. Deze keer speelde hij weer eens remise, nadat hij de vorige twee keer gewonnen had. Tegenstander Tjalling Goedemoed speelde niet al te scherp en kwam vanuit de opening direct al in een mindere positie terecht. Dat bleef de gehele partij zo, maar het evenwicht werd niet genoeg verbroken waardoor Goedemoed zich staande kon houden. Daarna verslikte Edwin Twiest zich tegen ´kamikaze Jan´, oftewel Jan van Dijk. Beide spelers namen heel veel risico. Eerstens speelde Jan een zeer gedurfde en misschien wel niet verantwoorde omsingeling, maar daarna was het Twiest die zijn hand overspeelde. In een goede aanvalspositie nam hij teveel risico, waardoor Van Dijk middels enige combinatieve wendingen positioneel winnend voordeel naar zich toe trok. Edwin kon de stand niet meer redden en verloor, waardoor de Westerhaarders met 3-1 op achterstand kwamen.

Daarna was het kopman en grootmeester Vadim Virny die de gelijkmaker aan mocht tekenen. Tegenstander De Vries werd positioneel overklast en daardoor boekte Virny zijn eerste overwinning dit seizoen. Vervolgens deelden Danny Slotboom en Jan Algra de punten. Na enkele jaren afwezigheid in de hoofdmacht vanwege studie, werk en gezin, mochten de Westerhaarders zich weer eens verheugen met de versterkende inbreng van Slotboom. Echter Algra, bezig met een goed seizoen, gaf nauwelijks een krimp en hield Slotboom op remise.
Herman Hilberink won van Oege Dijkstra. Odin Mol vergrootte de voorsprong door Hendrik Veenstra alle hoeken van het dambord te laten zien. Klaas Hendrik Leijenaar leek de spanning nog enigszins weer terug in de wedstrijd te brengen door Tomasz Miksa in flitsende tijdnood te verslaan. Maar daarna deelden de Westerhaarders definitief de laatste drie genadeslagen uit.  Eerst won Andrej Kalmakov van invaller De La Fonteyne, die lange tijd goed partij gaf. Daarna won Casper Remeijer, na een mooi gespeelde partij tegen de degelijke Erwin Heslinga, waarna tenslotte Gerbrand Hessing eveneens na een sterk gespeelde partij tegen René Wypkema de einduitslag op 14-6 voor Westerhaar bepaalde.

Hekkensluiter Twente’s Eerste speelde thuis tegen SNA en leed een 14-6 nederlaag. De Hengeloërs hebben nog geen enkel punt. Witte van Moort is middenmoter met zes punten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief