Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Witte van Moort naar laatste acht nationale bekercompetitie

Geplaatst op 6 juni 2011 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – Het bekerviertal van Witte van Moort heeft de laatste acht van het KNDB-beker toernooi bereikt. Dik de Voogd, Edwin Twiest, Martijn Rentmeester en  Gerbrand Hessing (foto) lieten niets aan het toeval over en wonnen alle drie de poulewedstrijden met 6-2.

De eerste club die de kracht van dit viertal ondervond was Ons Genoegen uit Utrecht. Al na een half uur spelen stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Martijn Rentmeester kreeg vanuit de opening een hekstelling op het bord, waarna hij de lange vleugel van tegenstander Henk van Snippenburg kaal vrat en het karwei afrondde met een damcombinatie. Niet veel later leek Dik de Voogd de score te gaan verdubbelen, maar hij vergat zijn schijfwinst om te zetten in winst, waardoor Wim Vlooswijk met de schrik vrij kwam. Toen Edwin Twiest in moeilijkheden kwam tegen Wouter van Beek, leek het nog even spannend te gaan worden. Twiest verdedigde zich echter bekwaam en kon zijn eerste punt van de dag noteren. De winst was hiermee zo goed als veilig gesteld, want Gerbrand Hessing keek tegen een gewonnen stand aan. Tegenstander Johan Strous kreeg het ook niet meer voor elkaar om nog de remisehaven te bereiken, waardoor de overwinning een feit was.

Het tweede slachtoffer was Denk en Zet Hardinxveld-Giessendam. Opnieuw was het Gerbrand Hessing die een overwinning kon laten noteren, waardoor Witte van Moort al vroeg op een 2-0 voorsprong kwam. Nadat ook Edwin Twiest zijn partij in winst had omgezet tegen Peter Hartog, was het voor Dik de Voogd en Martijn Rentmeester zaak om nog minstens één punt te halen om de overwinning veilig te stellen. Dik de Voogd was de eerste die hierin slaagde tegen Peter de Hek, waarna Martijn Rentmeester niet veel later dit voorbeeld volgde tegen kopman Wim Kalis.

Door deze twee overwinningen was Witte van Moort al zo goed als zeker van een finaleplaats. Dit was in de laatste ronde tegen IJmuiden dan ook duidelijk terug te zien in de partijen. Zowel Gerbrand Hessing als Edwin Twiest stonden bedenkelijk, maar beiden kwamen uiteindelijk toch een puntendeling overeen met hun tegenstander. Ook Martijn Rentmeester speelde geen fantastische wedstrijd, maar kon toch twee punten bijschrijven nadat hij zijn tegenstander had getruct. De enige speler die wel zijn normale niveau haalde was Dik de Voogd. Nadat hij al vroeg in de wedstrijd op dam was gekomen, deze er voor een gelijk aantal stukken weer vanaf was gehaald door zijn tegenstander, keek De Voogd tegen een mooie stelling aan. Hierna verhoogde hij langzaam maar zeker de druk op IJmuiden-crack Kees Pippel, waar deze niet meer onderuit kwam en bezweek.

Door deze overwinningen mag Witte van Moort op zaterdag 11 juni proberen de bekerwinst van vorig seizoen te prolongeren. De eerste tegenstander richting de finale is opnieuw Denk en Zet Hardinxveld-Giessendam, die zich als nummer 2 in de poule ook bij de laatste acht wist te plaatsen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief