Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Witte van Moort wint Provinciale dambeker

Geplaatst op 17 april 2012 door   ·   Geen reacties

HEINO – De bekerfinale gespeeld tussen damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar en Damclub Zoranet Zwolle is in een zege geëindigd voor Witte van Moort dat aantrad aan met Marino Barkel, Edwin Twiest, Eddie Hilberink en Gerbrand Hessing.

Marino Barkel speelde zoals gewoonlijk snel, kwam niet in de problemen en tekende na een kleine twee uur spelen de vrede met Martijn Vissers. Gerbrand Hessing speelde tegen Sico Jurrius, op papier de zwakste speler. Jurrius gaf echter goed partij en er leek weinig aan de hand. Maar in het late middenspel kwam Jurrius toch nog in grote problemen. Uiteindelijk wist Hessing met een lichte combinatie de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.
Eddie Hilberink zette zijn tegenstander Bil Neven vanuit de opening aardig onder druk. Neven nam een voorpost in op veld 24, echter kwam Nevens aanval nooit tot zijn recht. Onder druk van de klok koos Neven in het late middenspel niet voor de sterkste voortzetting, waardoor hij uiteindelijk positioneel werd overmeesterd.
Edwin Twiest speelde een klassieke partij tegen Johannes van der Veer. Het op het oog grote voordeel van Twiest kon niet met een overwinning bekroond worden. Van der Veer wist nog een vier om twee remise eindspel uit de stand te toveren, waardoor de eindstand werd bepaald op 6-2 in het voordeel van Witte van Moort.
De bekerwinst is na het behaalde landskampioenschap op 25 februari alweer de tweede prijs die de dammers van Witte van Moort dit seizoen hebben binnengesleept. Beide teams zullen de Overijsselse eer hooghouden in het nationale bekertoernooi dat later dit jaar wordt afgewerkt in Huissen.

Foto: De bekerwinnaars, vlnr Edwin Twiest, Eddie Hilberink, Gerbrand Hessing en Marino Barkel.


         
        
				
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief