Donderdag 9 mei 2024

Geerdink en Koelma in top tien Sylvestercross

Geplaatst op 31 december 2012 door   ·   1 Reactie

SOEST – De Hengelose atleten Björn Geerdink en Casper Koelma (foto) zijn maandag bij de traditionele Sylvestercross Soest beiden in de top tien geëindigd. Geerdink en Koelma finishten op de zevende en achtste plaats bij de mannen 35+ in de veldloop, waar zoals ieder jaar bijna de complete nationale hardlooptop op afgekomen was. De overwinning ging naar Fransua Woldemariam uit Almere.

Op de lange cross presteerde Caimin Stevens het beste van de Twentenaren. De Enschedeër kwam als 39e over de streep achter winnaar Khalid Choukoud, de Nederlandse kampioen op de lange cross. Thijs Theunissen (Hengelo) finishte als 41e.

In Den Ham won Rudi Jansen uit Markelo de tien kilometer voor senioren tijdens de Midwinterloop. Hij bleef zijn plaatsgenoot Ronny Leeftink twintig seconden voor. Twee lopers waren echter wel sneller. Harmen de Vries (Balkbrug) en Hengeloër Eric Borg finishten als eerste twee bij de mannen 40+ en noteerde de snelste tijden. Hellen de Vries (Zwolle) was de snelste bij de vrouwen.