Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Gert Huzink blijft stijgen in klassement Le Dakar

Geplaatst op 9 januari 2013 door   ·   Geen reacties

AREQUIPA – Rallycoureur Gert Huzink blijft het goed doen in Le Dakar. De Mandervener in dienst van het Riwald Dakar team eindigde de vierde etappe van de rally samen met bijrijder Eugéne Decré als 23ste, zijn beste dagresultaat tot nu toe. Door dat resultaat stijgt hij in het algemeen klassement bij de auto’s naar de dertigste plaats, met een achterstand van bijna vierenhalf uur op Stephané Peterhansel, die de rally nog steeds leidt.

Huzink’s teamgenoot Erik Wevers blijft voorlopig de beste Nederlander in de rally. Ook de zware vierde etappe overleefde de Markeloër samen met navigator Fabian Lurquin zonder al te veel noemenswaardigheden. Wel reed de rallycoureur de Ford HRX enkele keren vast in het zachte zand en moest een keer stoppen omdat één van de velgen in tweeën was gebroken na een landing op een steen. Thans finishte Wevers als twintigste, op ruim een uur van dagwinnaar Al-Atthiyad. In het algemeen klassement is de Tukker wel iets teruggevallen en staat hij op plek zestien.

Bij de truck was er opnieuw een goede prestatie van René Kuipers. De miljonair uit Ambt Delden kende een uitstekende dag en reed met de truck van Team de Rooy een snelle etappe met als gevolg de twaalfde plaats. De achterstand op de Russische dagwinnaar Mardeev bedroeg bijna een uur. Toch maakt Kuipers een sprongetje in het klassement en bestijgt hij de top tien met een negende positie en ruim een uur en drie kwartier achterstand op de Tsjech Loprais, die Gerard de Rooy aflost als leider van het klassement. De truck van het Riwald Dakar Team, bestuurd door Anne Kies, kwam als 41ste over de streep. In de eindstand staat de truck op de 38ste plaats met ruim 8,5 uur achterstand.

Foto: Gert Huzink baant zich tijdens de vierde etappe een weg door de zandduinen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief