Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Gert Huzink zeventiende in lange achtste Dakar-etappe

Geplaatst op 9 januari 2012 door   ·   Geen reacties

ANTOFAGASTA – In de lange achtste Dakar-etappe is Mandervener Gert Huzink met zijn auto als zeventiende over de finish gekomen. Met die prestatie was hij de beste presterende Tukker in de achtste etappe. Zijn teamgenoot Bernhard ten Brinke was met de twaalfde plaats echter net iets beter. Dat is tevens de klassering van de Achterhoeker in het algemeen klassement. Gert Huzink komt door de uitslag van vandaag één plaats lager te staan, hij moet het doen met de zestiende plaats. De beste Nederlander is Erik van Loon, die tiende staat.

Voor Erik Wevers was het na een dag doorgebracht te hebben in de woestijn vandaag proberen om wat plaatsen in te halen, maar dat liet de coureur na. Hij eindigde als 58ste. Door zijn overnachting in de woestijn moest hij al ruim zestien uur toegeven. Daarnaast kreeg hij om onbekende redenen vijf uur straftijd opgelegd. Zijn plaats in het algemeen klassement is de 52ste.

Truckchauffeur Richard Huzink moest vandaag bijna twee uur toegeven en kwam op de 33ste stek binnenrijden op de bivak. Hij staat nu op een 25ste plaats in het algemeen klassement en heeft ruim elf uur achterstand op de Nederlandse koploper Gerard de Rooy. Die heeft nog ruim een kwartier voorsprong op zijn naaste belager, de Tjech Ales Loprais.

Foto: Langs de route staan veel mensen om de coureurs aan te moedigen

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief