Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Goed begin voor Twentse Cross Competitie

Geplaatst op 4 november 2012 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Een goede start voor de Twentse Cross Competitie zondag bij de Pingelloop Haaksbergen. Net als vorig jaar bij de terugkeer van het circuit kwamen veel hardlopers aan de start van de eerste cross. Toch was er direct ook een verandering te noteren, want won Caimin Stevens (foto) vorig jaar nog alle vier de wedstrijden, ditmaal werd de Enschedeër direct verslagen. Michiel Hulleman (Amsterdam) bleek op de hoofdafstand over 11,2 kilometer de snelste. Hij finishte met een voorsprong van bijna veertig seconden op Wouter Doesburg uit Rekken, die op zijn beurt Stevens weer veertig tellen voorbleef.

Bij de vrouwen gingen de wedstrijdlopers op de 5,6 kilometer van start en daar toonde Lesley Smit wederom aan dat zij het laatste jaar een stap heeft gemaakt. De Enschedese was 45 seconden sneller dan haar plaatsgenote Renee van Hoof. Bij de heren ging de overwinning naar Thomas Doesburg, de tweelingbroer van Wouter Doesburg.

Opvallend was in Haaksbergen de deelname van wielerprofessional Joost Posthuma (Enschede). De wielrenner van RadioShack-Nissan deed mee aan de wedstrijd over 11,2 kilometer. Hij finishte als vijfde bij de recreanten op bijna zeven minuten van Hulleman.

Op 18 november gaat de Twentse Cross Competitie verder. Dan staat in Markelo de Bovenbergcross op het programma.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief