Woensdag 24 april 2024

Derbywinst PW op Bully de verrassing van het weekend

Geplaatst op 2 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/OLDENZAAL -De 3-2 overwinning van de PW in de derby tegen Bully uit Oldenzaal was zondag bij de mannen de grootste verrassing van het Twentse hockeyweekend. PW was voorafgaand aan de derby in de tweede klasse als promovendus nog puntloos, Bully daarentegen had als degradant alle drie de wedstrijden gewonnen en was dus de favoriet.

Het liep anders en de punten bleven in Enschede, hoewel het daar na de eerste helft niet op uit leek te draaien, want bij rust leidden de gastheren. Na de pauze herpakte PW zich en na de gelijkmaker volgde enkele seconden voor tijd de winnende 3-2. Dat gebeurde overigens op het oude kunstgrasveld omdat het nieuwe waterveld volgens de arbitrage te glad was vanwege de nog niet gesleten waxlaag waardoor het één grote glijpartij werd. De productie van de Enschedeërs kwam op naam van Floris Kieselstein (twee keer) en Thijs Wagenaar.

In dezelfde tweede klasse won Almelo met 2-3 op het waterveld van Deventer, waardoor het naar de derde plaats steeg, slechts twee punten achter Bully. De eerste helft kwam Deventer omdat Almelo te veel ruimte weggaf op een 2-0 voorsprong. Met een gewijzigd strijdplan liet Almelo na rust zien dat het sterker, fitter en slimmer was en dit resulteerde in de dik verdiende overwinning door treffers van Etienne Rameaux, Sten Voortman en Pieter van der Veer.

Vrouwen

Bij de vrouwen had EHV in de eerste klasse goede zaken kunnen doen door de thuiswedstrijd tegen Gooische te winnen en het onderlinge verschil daarmee tot zes punten te vergroten. Lange tijd leek het ook die kant op te gaan, nadat Judith van der Zande haar rentree na een langdurige handblessure met een doelpunt bekroonde, maar met twee rake counters binnen twee minuten gingen de Gooische vrouwen toch met de winst terug naar Hilversum. De 15-jarige Eline Aellerinck uit de B1 beleefde haar thuisdebuut bij EHV, nadat ze vorige week ook al minuten had gemaakt in de uitwedstrijd bij het Groningse GCHC.

De vrouwen van Bully begonnen sterk bij Naarden, maar kwamen niet tot scoren, waarna vlak voor rust de treffer aan de andere kant viel. In de tweede helft scoorden de Oldenzaalse dames twee keer via Pien Schopman, Jet Huitink. Er hing een derde goal in de lucht. Toen die uitbleef werd de druk van de thuisploeg te zwaar, mede door twee groene kaarten Het bleef uiteindelijk 2-2 en won Bully de shoot-outs met 3-1 en ging het dik tevreden met twee punten terug naar Oldenzaal.

Min of meer voorspelbaar waren de nederlagen voor de vrouwen van Almelo en Twente bij de nummers één en twee Apeliotes (Nijmegen) en Quick Stick (Heerenveen). Twente kreeg in Gelderland met ruime cijfers klop (7-2), Almelo hield in Friesland de schade nog enigszins beperkt tot 4-1.