Dinsdag 20 februari 2024
Twentesport

EHV-heren ‘Herbstmeister’

Geplaatst op 25 november 2012 door   ·   Geen reacties

BARNEVELD – De hockeyers van EHV hebben de eerste competitiehelft prima afgesloten met een duidelijke overwinning bij Barneveld (1-6), waardoor ze de koppositie hebben overgenomen. De thuisploeg was vorige week met 11-1 afgedroogd door Roden en was kennelijk niet van plan om zich weer zo gewonnen te geven. Het duurde daarom even voordat EHV het lek boven had, maar toen was het ook gauw gedaan. Tim van Dun bekroonde een spitse assist van de voortreffelijk spelende Job Bijvank met een doeltreffende tip-in (0-1). Stijn Craghs liet zich even later niet aftroeven door een meerderheid van drie man en beloonde zijn doorzetten met een leep doelpunt (0-2). Wouter Nederhand bepaalde de ruststand op 0-3 na een vloeiende combinatie, waarbij vrijwel de complete EHV-voorhoede betrokken was.

De tweede helft was nauwelijks twee minuten op gang, toen Tim Lunter in doelrijpe positie op de stick werd geslagen. Tim Horstink had geen enkel probleem met de toegekende strafbal en benutte dit buitenkansje op sublieme wijze (0-4). Van Dun maakte zijn tweede, maar deed dat dermate seccuur dat de scheidsrechter twijfelde aan de geldigheid en aanvankelijk aangaf dat de bal er via een gat in het net doorheen was geglipt. Hij moest nota bene door zijn collega aan de overkant gecorrigeerd worden alvorens de goal alsnog goed te keuren (0-5). Martijn Wendrich zette met een droge schuiver de 0-6 op het scordebord, waarna Barneveld vlak voor tijd de spreekwoordelijke eer kon redden (1-6).

Die tegengoal was het voornaamste en eigenlijk ook enige minpunt voor trainer-coach John Haenen. ‘Het zou mooi zijn geweest als we nu eindelijk eens een keer de nul hadden gehouden, maar dat zat er dus weer niet in. Aan de andere kant hadden we er, vooral na rust, veel meer in moeten leggen, al is het natuurlijk ook een vorm van kracht dat je zoveel open kansen schept. Verder vind ik het heel positief dat jonge spelers als Stijn Craghs en Barend Mink probleemloos meedraaien, terwijl ook de andere jongens uit de A1, Stijn Adolfsen, Mart Wijma en Wouter Nederhand, het spelletje steeds beter beginnen te snappen. Al met al voldoende redenen om de tweede helft van het seizoen met wat meer vertrouwen dan vorig jaar tegemoet te zien. Toen waren we ook een week zogenaamd Herbstmeister, maar ging het na de winterstop gruwelijk fout. Ik denk dat we intussen een stapje verder zijn, al krijgen we vanaf nu elf finales, te beginnen met de cruciale uitwedstrijd bij Apeldoorn op 10 maart. Thuis hebben we ze met 4-1 verslagen, maar dat was de eerste wedstrijd van het seizoen en dit wordt echt een heel ander verhaal. Verder moeten we ook nog naar Roden en QZ, dus we zullen heel vaak honderd procent scherp moeten zijn’, aldus Haenen.

Barneveld-EHV (2e klasse D): 1-6
Van Dun 0-1, Craghs 0-2, Nederhand 0-3 (rust), Horstink 0-4, Van Dun 0-5, Wendrich 0-6, eindstand 1-6.

Uitslagen van 25 november:

Ares-Leeuwarden     2-3

Apeldoorn-Roden      3-0

Bully-GHBS             3-3

Arnhem-QZ             2-3

Zevenaar-Daring      4-1

Barneveld-EHV         1-5

Stand top vier (eerste twee gaan door):

EHV              11-25  45-23

Apeldoorn      11-25  40-23

Roden           11-24  45-19

QZ               11-20  41-28

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief