Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Gerard Alblas nieuwe trainer-coach van elite-heren EHV

Geplaatst op 31 mei 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Gerard Alblas (45) is met ingang van het seizoen 2017-2018 trainer-coach van het eerste herenteam van EHV. De opvolger van Richard van Wezenbeek was als speler ook al actief voor EHV: in 1992 kwam hij als talent van Oost en Deventer naar Enschede, waar hij tot 1999 het blauw verdedigde in de hoofdklasse en de overgangsklasse.

Later hockeyde de nu 45-jarige oefenmeester nog voor Gooische en Hattem, waarna hij op de Universiteit Twente zijn trainerscarrière begon, die hem vervolgens bij diverse clubs zou brengen, waaronder GHBS, Gooische, Amersfoort, Leusden en Zevenaar.

Alblas beschikt over de diploma’s Sportmanagement (Hogeschool Enschede), CIOS sport en bewegen (Arnhem) en KNHB trainer A en B.

Vervangers

De nieuwe trainer moet vervangers zoeken voor de gestopte keeper Malte Heeres en de vertrokken spelers Daan Overvoorde en Boudewijn Bousema. In overleg met de spelers zal er tot eind juni, begin juli wekelijks doorgetraind worden en 8 augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Tegenstanders

Vanuit zijn netwerk is Alblas in contact met stevige tegenstanders voor serieuze oefenwedstrijden, waarna eind augustus het internationale toernooi van EHV op het programma staat. Voor volgend seizoen is het vizier, na een zevende en vijfde plek in de afgelopen twee competities, gericht op een plaats bij de top vier, die dankzij de versterkte promotieregeling een mooie uitdaging is.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief