Heren EHV bewijzen zichzelf slechte dienst met nederlaag bij GHBS

Geplaatst op 18 maart 2012 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – Na de thuisnederlaag (0-1) tegen Wageningen van vorige week, hebben de heren van EHV ook hun tweede wedstrijd na de winterstop verloren. Deze keer bleven de drie punten in Groningen, waar de mannen van GHBS ze goed konden gebruiken in hun strijd om lijfsbehoud in de tweede klasse. De kans is groot dat beide ploegen elkaar in de volgende jaargang opnieuw ontmoeten, want voor EHV lijkt de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de eerste klasse, door de nederlaag van zondag (3-2) ver buiten bereik. Sterker nog: als zondag thuis niet van koploper Ede gewonnen wordt, en Wageningen blijft overeind bij Daring, dan kan het seizoen op tweederde van de competitie al nagenoeg als verloren worden beschouwd.

Het verschil met vorige week was dat EHV nu wel goed hockeyde. Was het elftal tegen Wageningen vrijwel compleet, nu ontbraken veel spelers vanwege allerlei redenen. Als gevolg hiervan zaten op de reservebank onder anderen twee zestienjarige spelers uit de B1: Barend Mink en Daan van Overvoorde, van wie laatstgenoemde voor rust gedurende ruim tien minuten in actie moest komen en dat ook prima deed. Het paste precies in het beeld van de wedstrijd, want GHBS werd in die periode met vlotte combinaties volledig weggespeeld en een ruime zege leek slechts een kwestie van tijd en geduld. Het bleef evenwel bij een 0-1 voorsprong na een gelukte strafcorner van Tim Horstink.

Het spel van EHV stokte een kwartier voor rust en GHBS profiteerde, eveneens uit een strafcorner die er strak inging. In de tweede helft pikte EHV de goede vorm weer op, maar een Groningse uitval leidde tot een discutabele strafcorner, die helaas voor de Enschedeërs benut werd. Diederik Brinkman bracht met een rake schuiver vanaf de cirkelrand de partijen nog wel weer op gelijke hoogte en de overwinning hing in de lucht, maar een ongelukkige verdedigingsfout werd EHV toch nog fataal (eindstand 3-2). Voor het team van trainer-coach John Haenen is het zondag erop of eronder: winnen van Ede of de handdoek kan eigenlijk al in de ring, hoe zuur dat ook is voor de club die zo graag op het hoogst mogelijke plan mee wil doen.