Heren EHV doen zichzelf in slotfase seizoen ernstig te kort

Geplaatst op 6 juni 2011 door   ·   Geen reacties

HILVERSUM – Het eerste herenelftal van de Enschedese hockeyclub EHV heeft zichzelf gedurende de slotfase van het seizoen ernstig te kort gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse. Vorige week zondag ging het vlak voor tijd fout in de laatste wedstrijd van het seizoen, toen het Arnhemse Malburgen met 2-5 won na een 2-2 tussenstand. De daarop volgende play offs tegen Kieviten en Wageningen, op Hemelvaartsdag gespeeld bij Fletiomare in Vleuten, werden allebei gewonnen, maar gisteren ging het opnieuw mis tegen het Heemsteedse Allinance bij Spandersbosch in Hilversum.

De eerste helft was niet om aan te zien. Beide ploegen speelden afwachtend hockey en weigerden het initiatief te nemen. Alliance kwam op 1-0 door een strafcorner, waarna Maurits Sun vlak voor rust de gelijkmaker binnensleepte, eveneens uit een strafcorner. In de tweede helft werd het een echte wedstrijd, waarin EHV langzamerhand de overhand bevocht. De beloning daarvoor kreeg het in de vorm van een strafbal, die door Tim Horstink op weergaloze wijze werd benut. Daarna hadden nog enkele kansen benut kunnen en misschien wel moeten worden, maar zoals zo vaak dit seizoen werd daarmee het noodlot getart. In de allerlaatste minuut veroorzaakte een EHV-verdediger een totaal overbodige strafcorner en een oude hockeywet zegt dat dat vragen om problemen is. Het werd in de laatste seconde inderdaad 2-2 en Alliance ging daardoor toch iets prettiger de beslissende strafbalserie in. Niettemin duurde het nog drie sessies voordat de beslissing viel en EHV tot degradatie naar de tweede klasse veroordeeld werd.