Heren EHV winnen ook tweede thuiswedstrijd met ruime cijfers

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na de wake-up-call van vorige week bij mede-degradant Ede, waar ze met 7-2 vakkundig werden weggecounterd, waren de heren van EHV weer bijna helemaal bij de les tegen Ares. Bijna, want de Apeldoornse ploeg die het duel in Enschede met twee punten voorsprong begon, werd in de eerste vijftig minuten volledig zoek gespeeld, maar kreeg daarna toch weer kansen om terug te komen. Dat was voor trainer-coach John Haenen de belangrijkste uitkomst van deze wedstrijd: “Dat we kunnen hockeyen, en goed ook, hoeft niemand ons te vertellen. Dat we een wedstrijd zeventig minuten domineren, wat nodig is om resultaten te halen en bovenin mee te blijven doen, moeten we nog leren. We moeten echt honderd procent bij de les zijn en kunnen ons absoluut geen concentratieverlies veroorloven. Dat heeft ons vorig seizoen juist vaak de das omgedaan.” Tim Horstink zette EHV binnen het kwartier met een strafcorner en een velddoelpunt op een ruststand van 2-0, waarna de marge in de tweede helft helft met speels gemak werd uitgebouwd tot 5-0. Tim Lunter scoorde twee minuten na rust met een fraaie uithaal, Eelke ter Avest was vlak daarna succesvol met een lage backhand en Joris Opbroek maakte na een kwartier met een slimme tip-in de 5-0. Einde oefening, dacht EHV, maar Ares profiteerde van ruis op de lijn in de EHV-defensie, waar keeper Ties Gaveel vooral bij de 5-2 ernstig in de steek werd gelaten toen drie verdedigers op de rand van de cirkel elkaar stonden te dekken terwijl een aanvaller van Ares vrij kon scoren. Eindstand 5-2 en hoewel de overwinning van EHV werkelijk geen moment in gevaar was geweest, waren de twee tegengoals voor Haenen wel een bittere pil: “Je moet zo’n wedstrijd gewoon met 5-0 winnen, klaar. Nu geef je twee stomme goals weg en dat mag niet. Maar goed, dan hebben we weer iets om op te trainen en dat gaan we doen. Met veel plezier, want dit is een mooie en enorm leergierige ploeg waarmee het erg plezierig werken is.´

Vrouwen EHV
Ook de dames van EHV hebben de eerste overwinning van het seizoen binnen. Ares uit Apeldoorn had vandaag helemaal niets in te brengen. Het enige wat de Enschedese hockeydames zich zelf moeten verwijten is dat de wedstrijd niet al na tien minuten beslist had moeten zijn. De ruststand was door een tip-in van Jade Freriks slechts 1-0, terwijl dat veel meer had moeten zijn. Ook in de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. EHV viel aan en Ares hield tegen. Wederom waren er te veel kansen nodig om te scoren. Nadia Colmer en Judith van der Zande brachten de eindstand op 3-0. Drie zeer welkome en verdiende punten. Het mooiste moment van de wedstrijd was in de laatste minuten, toen de gemiddelde leeftijd van de speelsters op het veld onder de achttien lag. De “oudjes” konden alvast afkoelen en de jeugd speelde de wedstrijd professioneel uit.