Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Hockeybond treedt keihard op tegen competitievervalsing

Geplaatst op 7 mei 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft streng opgetreden tegen vijf teams in de Eerste Klasse D (heren). Eelde, GCHC (Groningen), QZ (Nijmegen), Ede en Upward (Arnhem) krijgen drie punten in mindering omdat ze spelers hebben opgesteld die daartoe niet gerechtigd waren. In totaal zeven wedstrijden worden geschrapt uit de uitslagen en zijn opnieuw vastgesteld.

Vooral voor de heren van het Enschedese EHV kan dit een gunstige wending in de competitie betekenen. De ploeg van trainer John Haenen, die de tiende plaats bezet, zag de voorsprong op de concurrerende degradatieplaatsen elf en twaalf, Ede en Upward, oplopen tot vier punten. Bovendien krijgt EHV een herkansing voor de verloren uitwedstrijd tegen Upward, die op donderdag 19 mei in Arnhem moet worden overgespeeld.

De sanctie van de KNHB is een rechtstreeks uitvloeisel van verwarrende situaties, die zich enkele jaren hebben voorgedaan, waarbij ineens allerlei internationals uit tal van windstreken werden ingevlogen. Zo kwam een club in nood voor de laatste wedstrijden plotseling met de Argentijnse topper Schickendanz en andere vedettes op de proppen. Dit was voor de hockeybond aanleiding om de reglementen aan te scherpen en bewezen overtredingen keihard af te straffen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief