Hockeyers EHV blijven op promotiekoers

Geplaatst op 21 april 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hebben zondag de thuiswedstrijd tegen Arnhem zeer overtuigend en relatief eenvoudig met 5-0 gewonnen en blijven daardoor op promotiekoers naar de eerste klasse. De Enschedeërs hadden nog wat goed te maken na de 5-1 nederlaag in de uitwedstrijd op 14 oktober. Dat gebeurde nadat de ploeg vlak voor het vertrek naar Arnhem had gehoord dat de tweelingbroer van medespeler Job Bijvank ‘s nachts bij een brand in zijn ouderlijke woning om het leven was gekomen. Deze revanche bewees dat de concentratie toen helemaal zoek en het puntverlies niet normaal was.

EHV startte agressief en had binnen de vijf minuten de 1-0 op het scorebord staan toen Martijn Wendrich met een miraculeus lobje scoorde. Dezelfde speler zorgde na ruim een half uur via een tip-in uit een strafcorner voor de 2-0 ruststand, waarmee de verhoudingen goed waren weergegeven. De thuisploeg was veel sterker, terwijl Arnhem alleen door enkele counters gevaarlijk werd, maar EHV-keeper Marc van Baal hield op zijn verjaardag souverein de nul. Vlak na rust was spits Tim van Dun verantwoordelijk voor de beslissende 3-0, na een combinatie over vele schijven. De wedstrijd was gespeeld en beide doelpuntenmakers bepaalden de eindstand op 5-0.

Trainer-coach John Haenen was een tevreden man: “Dit zijn de potjes waarin het zomaar mis kan gaan, waarvoor ik in de warming up ook al bang was. Onderschatting ligt op de loer en daar win je het niet van. Des te meer complimenten voor het team dat we het niet zover hebben laten komen en de enige kritiek is dat we uiteindelijk zelfs met veel ruimere cijfers hadden kunnen winnen. Mooi is ook dat twee spelers van B1, Daan van Overvoorde en Jan Peter de Pijper, prima hebben ingevallen en bij de vierde en vijfde goal allebei zelfs een beslissende rol hebben gespeeld.”

Uitslagen en stand top vijf (eerste twee gaan door naar de eerste klasse):

EHV-Arnhem              5-0

Bully-QZ                    5-6

Barneveld-Apeldoorn   2-4

Daring-Roden             2-6

EHV                          17-38        69-29 (+40)

Roden                       16-35*      64-26 (+38)

Apeldoorn                  17-35        58-39 (+19)

QZ                           17-35        65-45 (+20)

Daring                       17-27        55-43 (+12)

*Roden moet aanstaande woensdagavond nog een wedstrijd inhalen bij Ares in Apeldoorn.