Hockeyers EHV weten weer wat winnen is

Geplaatst op 11 november 2012 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Na twee nederlagen en een gelijkspel hebben de hockeyheren van EHV zondagmiddag bij Bully in Oldenzaal weer het zoet van een overwinning geproefd. En dat smaakte, na een briljante eerste helft, beslist naar meer. Door doelpunten van Tim Horstink (twee strafcorners en een strafbal), Pim Bonder, Joris Opbroek (allebei een tip-in na een strafcorner) en Stijn Craghs (bekroning van een sublieme combinatie) was het bij rust al 0-6 en daar kon de thuisploeg  weinig tegen in brengen, hoewel EHV-keeper Marc van Baal zich nog wel twee keer moest onderscheiden, wat hem als van ouds weer uitstekend af ging.

Na rust maakte Bully er meer een wedstrijd van en dat was deels te danken aan EHV, dat de zaken iets te makkelijk opvatte. Toch weigerde trainer-coach John Haenen een vergelijking te maken met de wedstrijd bij Leeuwarden, een paar weken geleden, toen een 7-0 voorsprong bij rust de ploeg juist leek te verlammen. “Het verschil met toen is, dat we nu wel kansen bleven realiseren, en heel mooie ook, maar dat we ze niet benutten. We hadden met gemak vijf, zes goals kunnen, nee: moeten maken. En dan is het de verdienste van Bully dat ze karakter tonen door twee keer te scoren. Voor ons is dat een teken dat we niet mogen verslappen, ook al sta je honderd keer met 6-0 voor.”

De wedstrijd kreeg een vervelend eind voor EHV, toen aanvoerder Tim Lunter van de warrig leidende scheidsrechter vlak voor tijd een gele kaart kreeg, waardoor hij voor de volgende wedstrijd geschorst is. Lunter: “Ik vroeg vrij normaal wat hij aan het doen was, toen hij Bully een strafcorner gaf, die voor iedereen als een totale verrassing kwam. Ik heb na afloop vier verschillende uitleggen gehoord waarom ik geel kreeg en dat lijkt me geen sterk verhaal.” EHV zal aanstaande zondag dus zonder zijn aanvoerder moeten aantreden tegen Zevenaar, dat de Enschedeërs een uitstekende dienst bewees door koploper Roden met 4-2 te verslaan. Ook de andere uitslagen zijn absoluut in het voordeel van EHV, dat met deze sterke uitwinst weer helemaal terug is in de race om de felbegeerde promotie naar de eerste klasse.

Bully-EHV (Heren 2e klasse D):

Horstink 0-1 en 0-2, Bonder 0-3, Opbroek 0-4, Craghs 0-5, Horstink 0-6, (rust) Pollemans 1-6, Lunter 1-7, Ter Keurs 2-7, Horstink 2-8