Pijnlijke nederlaag heren EHV

Geplaatst op 12 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Voor de hockeyers van EHV stond zondag een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander Wageningen deelde de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de eerste klasse. EHV begon met een aanzienlijk beter doelsaldo en had dus eventueel genoeg aan een gelijkspel om de status quo te handhaven, maar het eerste duel in de hervatting van de veldhockeycompetitie eindigde met een bittere teleurstelling en een ontnuchterende 0-1 nederlaag. EHV had weliswaar het meeste balbezit, maar de ploeg kreeg geen moment de kans om het spel te maken, wat als een verdienste van Wageningen mag worden beschouwd. Kenmerkend voor de steriliteit van de wedstrijd was, dat in de eerste helft geen van beide teams een strafcorner wist te forceren. Dat is in het moderne hockeyspel echt een unicum en veelzeggend over de kwaliteit van het gebodene.

Na rust werd de wedstrijd er niet beter op en gaandeweg leek duidelijk dat de winst zeer waarschijnlijk zou gaan naar het elftal dat de eerste goal zou maken. Halverwege de tweede helft ontstond een situatie, die kenmerkend was voor het niveau: beide scheidsrechters wezen een andere kant op, de spelers waren totaal in verwarring en een discutabele strafverzwaring leidde tot de strafcorner, die het duel uiteindelijk zou beslissen. EHV kreeg nog wel kansen, maar de bal wilde er niet in en dat zou ook niet verdiend zijn geweest. Wageningen was de minst slechte en ging als zodanig terecht met de drie punten naar huis. De hockeyers van EHV moeten nu vrij machteloos in de wachtkamer plaats nemen en zijn voorlopig afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Koploper Ede komt over twee weken naar Enschede en krijgt Wageningen nog thuis op bezoek. Er is dus nog hoop voor EHV, dat zich evenwel geen puntverlies meer kan permitteren en na deze deceptie tien finales voor de boeg heeft.