Ruime zege piepjonge EHV-dames

Geplaatst op 14 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na een aantal onnodige gelijkspelen stond zondag voor de hockeydames van EHV de wedstrijd tegen het lager geplaatste Leusden op het programma. Dat verschil op de ranglijst betekende volgens manager Reinout Buizer niet dat er ook maar een moment van onderschatting sprake kon zijn: “Hoewel we als team heel goed verdedigen, we hebben de minste doelpunten tegen in onze poule, komen we moeilijk tot winst. Kansen genoeg, maar we maken ze niet af. Ook vandaag tekende zich het scenario van de laatste weken af, we waren veel en veel sterker dan de tegenstander, maar met één klein verschil: we scoorden nu wel op de goede momenten.”

In de eerste helft bekroonde Alessia Delogu, die vorige week definitief geselecteerd werd voor Nederland B, een mooie solo met een doelpunt. Aan de andere kant had keepster Katha Bütow echt helemaal niks te doen omdat Leusden maar één keer over de 23 meter kwam. In de tweede helft scoorde Ester Kroon met een fraaie backhand, die tot grote vreugde bij de rest van het team leidde, niet alleen vanwege de 2-0, maar vooral vanwege het kratje bier dat vooraf door haar was toegezegd als ze ooit op deze manier zou scoren. Halverwege de tweede helft stond Judith van der Zande op precies de goede plek om beheerst de 3-0
binnen te tikken. Buizer: ”De wedstrijd was toen gespeeld en de aandacht verslapte wat, maar gelukkig hebben we Katha op doel staan, want na een uur in de kou was ze scherp genoeg om de eerste schoten op doel te keren. Vermeldenswaard is nog wel dat de 13-jarige Mabel Brands uit B1 haar officiële debuut in Dames 1 maakte en dat de beide EHV-scheidsrechters Frans Haandriksman en Alexander Wind uitstekend stonden te fluiten. Volgende week naar Amersfoort waar we tegen de koploper spelen.”