Seizoen zo goed als voorbij voor hockeyers EHV

Geplaatst op 25 maart 2012 door   ·   Geen reacties
ENSCHEDE – Voor de heren van EHV lijkt het seizoen, na de derde achtereenvolgende nederlaag sinds de winterstop, op acht wedstrijden voor het einde voorbij. In de thuiswedstrijd tegen koploper Ede was het zondag erop of eronder: bij winst bleven ze meedoen om de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de eerste klasse, bij verlies waren ze afhankelijk van het resultaat van concurrent Wageningen bij Daring. Om een lang verhaal kort te maken: EHV verloor met 2-0 en Wageningen won met 0-5, waardoor de achterstand op Wageningen groeide tot negen punten. Einde oefening, denken ook trainer-coach John Haenen en manager Peter Bonder: ‘De bittere nasmaak van de twee teleurstellende nederlagen tegen Wageningen
en GHBS hadden we donderdagavond grotendeels weggespoeld met een prima oefenpartij bij Gooische, de nummer drie van de eerste klasse west. Een geduchte tegenstander derhalve, die weliswaar met 6-2 won, maar van wie we ook de complimenten voor ons spel kregen door hun trainer Rob Bianchi, ex-bondscoach van het Nederlands herenelftal. We leken dus klaar voor de wedstrijd van zondag, waarbij een eventueel kampioenschap voor ons nooit de hoogste prioriteit heeft gehad, zeker niet sinds we bij Ede met 7-2 kansloos werden weggecounterd. Ons voornaamste doel was sindsdien de tweede plaats, maar die is voorlopig dus heel ver buiten bereik’, aldus Bonder.
De eerste helft liep het gelijk op. Na rust ging EHV we vol voor de winst, maar liep toen weer in het mes van de counters van Ede. Keeper Ties Gaveel speelde een prima wedstrijd. Het was aan hem te danken dat het bij 0-2 bleef.