Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Jubileum Enschede Broncos wordt bezegeld met overwinning

Geplaatst op 4 maart 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Enschede Broncos speelde afgelopen weekend haar tweede duel van de competitie. Thuis was de club met 22-6 te sterk voor het Eindhovense Raptors.

In Enschede was het dit weekend dubbel feest. Niet alleen wonnen de Broncos van Eindhovenaren, ook vierde de club haar 10-jarige bestaan. Springkussens, een luchtkasteel, een barbecue, hot-dogs en een DJ gaven opluistering aan het feest. Daarnaast leverden de de bijna 250 bezoekers die naar de wedstrijd kwamen kijken, ook hun bijdrage aan de sfeer.

Waar Enschede Broncos twee jaar geleden nog met 52-00 verloor van Eindhoven Raptors, wist de ploeg ditmaal meer uit de wedstrijd te halen. De Twentse American Football-spelers gingen sterk van start. In de eerste drive wist de Defense onder leiding van Heiko Saenger, tevens mede-oprichter van de club, al meteen een ‘three and out’ te realiseren. De aanval van Eindhoven kreeg in drie pogingen de bal niet verder dan tien yards en dus mochten de aanvallers van coach Frank Versteeg beginnen aan een antwoord. Dat antwoord kwam er. Quarterback Jasper Nijland en de nieuwe Australische aanwinst, Joel van der Meer, wisten meteen de ‘endzone’ te vinden. De poging na de Touchdown resulteerde in twee punten.

(Pieter van Beest wordt getackeld)
Een tussenstand van 08-00 gaf de Enschedeërs moed en na de ‘kick off’ gingen de Raptors wederom in de aanval. Gesterkt door hun solide Offense linie en running backs haalden zij weliswaar een paar ‘first downs’, maar wisten niet te scoren. Door een tweede ‘Touchdown’ wist Broncos de stand naar 16-00 te brengen. Doordat de Enschedese Defense in het derde kwart een fout maakte, bracht de ploeg zichzelf even in gevaar. Eindhoven scoorde hierdoor namelijk zes punten. In het vierde kwart herpakte de thuisclub zich weer en door een ‘running play’ van Pieter van Beest (foto) kwam zijn ploeg wederom in de endzone van de tegenstander terecht. Hij bracht de eindstand op 22-06.

Door deze overwinning staat Broncos nu 2-0 en gaat samen met concurrent 010 Trojans uit Rotterdam aan de leiding in de derde divisie. De volgende wedstrijd van Enschede is over twee weken en dan zal de ploeg afreizen naar Eindhoven voor de returnwedstrijd tegen de Raptors.

(foto: Sieuw Bhoera)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief